Kumi Sato nominerad till Årets Traditionella utövare

27 februari 2019  |  Annie Carriage

Kumi Sato har en minst sagt framgångsrik karriär inom kendo. I 15 år var hon förbundskapten i landslaget, under den perioden lyckades laget ta den första svenska EM-medaljen på 14 år. År 2018 bestämde hon sig för att kliva över till den aktiva sidan och själv delta och tävla under VM i Sydkorea, även om det inte blev medalj fick hon motta det mycket prestigefulla fighting spirit-priset. Kumi är också en av de få kvinnorna som har tagit 7:e dan, den högsta dan en kvinna någonsin fått. På årets Kampsportsgala är Kumi nominerad till Årets Traditionella utövare.
– Är det för att tanten har kämpat hårt för VM?, säger Kumi Sato till budokampsport.se

Kumi Sato är nominerad till Årets Traditionella utövare till Kampsportsgalan som kommer att hållas den 23:e mars på Münchenbryggeriet i Stockholm. Nomineringen kom som en överraskning när hennes vänner började gratulera henne via sociala medier.
– Den var en som taggade mig på klubbsidan på Facebook och grattade, jag fattade det inte i början men det är jätteroligt. Nomineringen var en stor överraskning, säger Kumi till budokampsport.se
– Är det för att tanten har kämpat så hårt för VM?, spekulerar hon och skrattar.

Kumi har varit engagerad i den svenska kendon sedan länge och i fjol valde hon att ställa upp i VM som tävlande.
– Jag har varit förbundskapten för svenska kendolandslaget i 15 år och sedan fick jag tävla för VM i september när jag blev 40 år gammal, vilket var en av de äldsta tävlande i damklassen. Det var verkligen inte alls lätt att göra come back efter över 20 år och satsa för ”tävlingskendo”. Jag har verkligen satsat allt! Resultatet gick bra och det var jätteroligt att jag har fått ”Fighting spirit-pris” vilket var mitt realistiska mål. Det var tufft men värt det och jag är så tacksam att jag fick vara med på VM, säger Kumi till budokampsport.se

Trots ett intensivt fjolår är Kumi redo för nya utmaningar och har fler målsättningar hon vill uppnå under 2019.
– Alla kan fortsätta att utveckla sig, så jag ska försöka att fortsätta slipa till min kendo och att lyfta damkendo mer i Sverige, avslutar Kumi intervjun.

Biljett till Kampsportsgalan kostar 1295 kronor och finns att köpa här. Observera att det är ett begränsat antal platser, så passa på.

För er som inte kan vara på plats på galan finns ett annat alternativ. Kampsportsgalan sänds i Budokampsport-TV, i samarbete med Solidsport.com, och kostar just nu 79 kronor att köpa. Här köper du sändningen.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4