Kampsportsgalans pristagare 2019

23 mars 2019  |  Annie Bondefelt

Kampsportsgalans tioårsjubileum blev en succé. När gästerna denna kväll klev in genom Kampsportsgalans portar var det till en glittrig fest i ny lokal på Södermalm, Münchenbryggeriet. Precis som föregående år samlades idrottare, ledare och andra ideella för att fira våra idrotters fina prestationer under föregående år. Tioårsjubileet till ära designades kvällens priser av GraffitiSthlm och publiken bjöds på en trerätters middag.
Ett nytt värdpar tog rodret och följde med publiken under kvällen, komikern Janne Westerlund och Gigi Barbra, den sistnämnda som gjorde sin konferencierdebut på galan 2018. Värdparet ledde publiken genom galan med bravur medan priserna delades ut och idrottarna hyllades.

Ett av galans finaste priser, Årets Hederspris, gick till SB&K:s tidigare ordförande Stefan Stenudd. Redan på 70-talet började Stefan sin bana inom kampkonstens värld genom att börja träna aikido. Numer är han själv instruktör och reser runt världen för att dela med sig av sina kunskaper. Under sina år som ordförande i SB&K var han en kreativ mittpunkt som förde förbundet framåt och gjorde ett stort avtryck som än idag är mycket levande.

Årets Mästare tilldelades William Seth-Wenzel som under året briljerade och tog både VM-guld i ju jutsu på hemmaplan samt ett EM-guld tidigare under säsongen.
Det känns så jäkla bra, för tre år sen vann jag Årets Genombrott men det här är verkligen kul på riktigt. Känns helt otroligt, säger William Seth-Wenzel till budokampsport.se

I kategorin Årets Traditionella utövare fick Anders Pettersson ta emot priset efter många bedrifter inom shorinji kempon i Sverige. Han är en av de få som innehar 6:e dan och har tidigare varit nominerad i kategorin inte mindre än tre gånger.

Priset för Årets Genombrott gick till Josefine Lindgren Knutsson som inledde året med att ta SM-guld i thaiboxning för att sedan fortsätta sin medaljskörd med att ta sitt första VM-guld under världsmästerskapen i Mexiko.

Priset som Årets Mästarinna delades ut till Sofia Olofsson som ännu en gång levererade när hon tog VM-guld i thaiboxning i Mexiko. Sofia har under året även kämpat i två Glory-matcher där hon vann den senaste mot Cindy Silvestre i franska Lyon.

Årets Ledare blev Michael Kuntz för sitt stora engagemang att föra det svenska ju jutsu-landslaget till en medaljsuccé under VM i Malmö. Till slut blev det inte mindre än ett VM-guld, två silver och fem bronsmedaljer inklusive det fantastiska lag-bronset.

Årets Förebild gick till Magnus Indian Lundgren då han på ett medryckande sätt inspirerar armbrytare och dess ledare runt om i landet. Han har en förmåga att hjälpa andra och har dessutom vunnit ett VM-guld i veteran.

En förening som varit ett föredöme inom alla områden under det gångna året var Östersunds Jeet Kune Do Klubb som belönades med utmärkelsen Årets Klubb. Föreningen har bland annat instiftat ett stipendium med syfte att förhindra att människor undviker att träna på grund av sina ekonomiska förutsättningar, ett initiativ som klubben belönats för av SISU.

Pris för Årets Kampsportare gick till William Seth-Wenzel efter ett otroligt år fyllt med prestationer inom ju jutsu-världen, slutligen blev det ett VM-guld, ett VM-brons och ett EM-guld till William.

Det mest åtråvärda priset för kvällen menar många är Folket Pris. Det pris där svenska folket får rösta fram vem som varit den mest framgångsrika eller omtyckta kampsportaren under året som gått. Årets Folkets Pris gick slutligen till Cemîl Karahan som presterat både på den internationella liksom den nationella. Dessutom är han starkt engagerad i ungdomsprojekt i Stockholmsområdet.
Sjukt att vinna, att ha så många personer bakom mig, säger Cemîl till budokampsport.se

Stort grattis till alla kvällens pristagare önskar SB&K!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0