Foto: Hamid Ershad Sarabi

Budo- och kampsportsvåren står i blom

Det har varit några intensiva veckor för oss på kansliet, minst sagt. Årsmöte, Kampsportsgalan, vattenskadad kanslilokal och jag vet inte vad. Sanningen är den att vi trots allt har det allra bästa framför oss.

5 april 2019  |  Jonathan Broberg

Jag hängde mitt hjärta på tork
där vårsolen stirrar som mest.
För där är det ljust och varmt.

Det är som två parallellgator som smyger genom staden tillsammans, årsmöten och Kampsportsgalan. Och gatorna har inneburit en hel del trafik, men är inte lika tungt belastade framgent. Åtminstone inte förrän nästa tidiga vår närmar sig.

På Münchenbryggeriet upplevde vi ett budo- och kampsportsdygn som jag kommer ta med mig för lång tid framöver. SB&K fick en till stora delar ny styrelse, som jag tror kan växa till sig rejält på den äng där förra styrelsen lämnade sina frön efter sig.

Och Kampsportsgalan blev en glädjens kväll, som både ringades in och spetsades till med ett tioårsjubileum. Flera som var med under den första galan på Clarion Sign 2009 var tillbaka på galan i år, och det gladde mig väldigt att just Douglas Roos (som kläckte idén till galan en gång i tiden) fanns med oss den här kvällen.

Jag konstaterar också glatt att UFC återkommer till Stockholm och Globen. Våra svenska storstjärnor i MMA verkar få plats på galan, där Alexander Gustafsson ånyo går huvudmatch. UFC den första juni vill man verkligen inte missa…

… och ändå kommer jag göra just det den här gången, tyvärr. Datumen krockar med varandra, då jag nämligen kommer att befinna mig i Milano den dagen för att rapportera från EM i kyudo. Det blir första gången som vi gör en sådan satsning in mot kyudon, och det ska verkligen bli skoj att få uppleva det.

Vi ser också vårens annalkande inför det faktum att sommaren för med sig EM i shorinji kempo. För första gången hålls det i Sverige och Stockholm, med Eriksdalshallen som stor scen för skådespelet. 6 juli gäller som datum för EM.

EM är det också i kendo under våren, i Belgrad. Den svenska truppen presenterades faktiskt i går här på hemsidan, och jag kikar med spänning både på den och dess kapacitet. Svensk kendo håller hög kvalitet internationellt sett, även då storstjärnor som Micaela Ahlstam, Nils Björkegård och Kumi Sato av olika anledningar inte är med i truppen den här gången.

VM i thaiboxning i Bangkok och EM i MMA i Rom är två andra höjdare att se fram emot.

Jag kan också med glädje konstatera att även 2020 kommer ett internationellt mästerskap inom våra led att hållas i Sverige. EM i naginata har ännu inte fått officiell plats, men det lär bli faktum relativt snart.

Så ni förstår, att mer ljus kommer med ljuset, och vi går en… tja, ljus framtid till mötes.
Och som om det inte vore nog, vårt projekt MotoriQ har fått stöd från RF:s och Svenska Spels Framåtfonden, med 425 000 kronor.
Det våras, mina vänner, för oss budokas och kampsportare.

”Shout out till bord fyra”, som Hamza Bougamza sade…

Foto: Hamid Ershad Sarabi

3
5
6