Foto: Hamid Ershad Sarabi

Superior och The Blitz på lördag – jag skulle vilja klona mig

Vi är i början av maj, i början av lite allting. Det vankas stora galor och mästerskap runt hörnet: budo- och kampsporten kommer att blomstra. Redan till helgen är det två stora, på sina sätt unika, galor – jag önskar att jag hade kunnat klona mig, ty både Superior Challenge och The Blitz kommer att bli fantastiska tillställningar.

8 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Jag roade mig med att kika på Superior Challenges första fightcard i veckan. 2008 var det, i Fryshuset. Med Usama Aziz, Musse Hasselvall, Bobby Rehman, Reza Madadi på main card. Magnus ”Jycken” Cedenblad gick på underkortet och sågs som en talang.

Det har, som ni förstått, snurrat ett par klockvarv sedan dess men minnen från den tiden kommer alltid vara djupt rotade i mig.

På lördag är det dags för 19:e upplagan av Superior Challenge, för andra gången i ordningen på anrika Cirkus på Kungliga Djurgården. Jag var på förra galan där ifjol, det var en magnifik upplevelse med en inramning smått unik. Då, som på lördag, är Simon Sköld main event.

Sköld, som haft en fin utveckling och som vann i vintras under Kampsportsfestivalen och fick revansch på finländaren Jerry Kvarnström. Sköld är en fin personlighet och en bra kampsportare vars matcher ofta drar till sig mitt intresse – så även på lördag.

Det blir också roligt att återse Pannie Kianzad på svensk mark. Pannie har gått igenom en del i sin MMA-karriär nu, och får räknas som en av de riktigt stora svenska kvinnliga MMA-fajters i modern tid. Hennes återkomst blir spännande att följa.

Nico Musoke är också tillbaka i buren och han är alltid väldigt sevärd, utrustad med vackra hård tekniker. Och så vill jag gärna framhäva Rostem Akman. Honom hade jag förmånen att följa under hans sejour i MMA-landslaget, där han var stor stjärna och Akman börjar så sakteliga stiga på den professionella himlen också. Fem matcher, fem segrar inger förtroende.

På underkortet återfinns spännande fajters som Robin Roos och Serdar Altas.

—–

The Blitz, arrangerad av Thabo Motsieloa, blir också en färgsprakande tillställning. Galan hölls för första gången ifjol och detta blir andra upplagan.

Formatet, med både blandade kampsporter på kortet och i teatermiljö, är verkligen spännande. Och många fina matcher blir att vänt på lördag.

Nils Widlunds fashionabla stil är bland det mest underhållande vi har i landet när kommer till stående kampsport, han är verkligen magisk att se i sina bästa stunder.

Mathias Jonsson, den hårdslående thaiboxaren från Tullinge, fångar alltid min nyfikenhet och det kan hända precis vad som helst när han är i ringen.

Dessutom, också från Tullinge, finns talangen Anton Sjökvist på kortet. Kika lite extra ditåt, är mitt tips.

Och profilen, nominerad till Årets förebild på Kampsportsgalan, ”Costas” Nanga ska åter in i ringen, denna gång i boxning.

Göte lejon kommer ryta högre än på väldigt länge på lördag.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4