Olofsson om sin sköna seger i går

Sofia Olofsson tog en tung seger i Utrecht i Glory igår, när hon vann över Christina Brereton.
– Det var en tuff match från första sekunden, som jag tycker att jag fixade bra, säger hon till budokampsport.se.

18 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Sofia Olofssons skarpa seger i Utrecht i går var en tillställning där tempot var högt och kombinationerna duggade tätt.

Enligt matchstatistiken landade Olofsson totalt 218 tekniker medan Brereton fick in 132. Olofssons sparkar och knän var hundraprocentiga under matchen (44 av 44 sparkar satt och 67 av 67 knän). Själv hade ändå Olofsson räknat med en litet annorlunda matchbild.
– Matchen var inte alls som vi tänkt oss. För vi har kollat på hennes matcher innan och då kör hon väldigt teknisk så vi hade övat inför det. Men istället blev det en tuff match från första sekunden som jag tycker jag fixade väldigt bra.

Segervapnet blev att ta taktpinnen och inte ge någon yta alls för Brereton.
– Det som gjorde mig till vinnare var att jag satte fler tekniker och även kände jag att jag ville verkligen det här så jag gav henne inte något utrymme, utan jag drev på.

Vinsten öppnar troligen för en titelmatch mot Anissa Meksen, och att det var betydelsefull håller också Olofsson så klart med om.
– Den betyder mycket då jag visar att jag även kan vara på topp i kickboxningsvärlden.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Henrik Nässén

16
21
23