Foto: Hamid Ershad Sarabi

Tema-vecka om antidoping

Jag minns när jag kom in i förbundet att SB&K kunde stoltsera med att förbundet inte hade haft ett enda dopingfall. Nu, nästan tio år senare, är siffran inte fullt så smickrande och vi har haft, enligt RF, runt 30 fall. Därför har vi under den här veckan en informationskampanj om anti-doping, där vi kommer publicera artiklar, ett podd-avsnitt och vi kommer också att släppa en film vi spelade in för ett bra tag sedan, som går under namnet #ingenskitiminkropp.

22 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Doping är något som vårt förbund, förstås, tar skarpt avstånd ifrån och vi stödjer självklart det arbete Svenska Anti-dopinggruppen gör.

Samtidigt behöver vår information i förbundet i det här frågorna då och då diskuteras och därför har vi bestämt att köra denna TEMA-vecka.

Den kommer alltså att innehålla artiklar på hemsidan (som ni säkert redan har sett), vi spelade i går in ett poddavsnitt till Kampsportspodden med Tommy Forsgren från Anti-dopinggruppen (som släpps på fredag) och vi kommer under veckan också släppa en Anti-dopingfilm kallad #ingenskitiminkropp som vi spelade in för ett bra tag sedan, men ännu inte publicerat.

I januari i år släppte förbundet också ett uppdaterat anti-dopingprogram, som går att finna här.

För övrigt finns det många saker som klubbledare och idrottare kan ta del av, som exempelvis ”vaccinera klubben mot doping” och ”ren vinnare”.

Som sagt, Tema-vecka på sajten under några dagar.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4