Rostem Akman klar för UFC på lördag

Så blev det då officiellt att Rostem Akman debuterar i UFC på lördag. Akman, med sex raka proffsvinster, ställs mot ryssen Sergey Khandozhko i weltervikt.
– Det känns overkligt, men samtidigt naturligt, säger han till budokampsport.se.

28 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Efter att ha haft finfina meriter med sig från amatördelen, med flertalet mästerskapsmedaljer, har Rostem Akman fortsatt på inslagen vinnarväg även som proffs.

Han har radat upp sex raka segrar och får nu alltså chansen i UFC i Globen på lördag.
– Det känns overkligt, men samtidigt naturligt. Jag känner att jag hör hemma på den här nivån och jag längtar till att få bevisa det också. Det är min största utmaning i karriären hittills, men det är otroligt kul att få den här möjligheten.

Akman ställs mot ryssen Sergey Khandozhko.
– Han är tuff men jag är inte det minsta rädd inför matchen. Alla på den här nivån håller hög kvalitet och jag tror på min fighting. Jag tror att jag kan sätta press på honom och visa att jag verkligen hör hemma i UFC. Det ska bli väldigt roligt att gå den här matchen.

UFC hålls i Globen på lördag och underkortet startar 16.00.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4