VM-guld i BJJ till Elina Moestam

VM i BJJ i Long Beach är i gång och i brunbältesklassen vann Elina Moestam nyligen ett VM-guld.
– Jag är så himla glad, säger hon till budokampsport.se.

2 juni 2019  |  Jonathan Broberg

Under VM i BJJ fick för en stund sedan Elina Moestam till en redig fullträff.

Det blev VM-guld i brunbältesklassen, efter en tidig strypning i finalen.
– Jag har tränat så mycket den här säsongen. Allting börjar falla på plats med att plugga, träna, styrketräna och viktoptimera. Jag är så glad att det ger resultat i medaljer! Jag får så mycket bra hjälp på klubben av både Kenta och min vän Erik och det har verkligen varit en laginsats. Jag har fått hjälp med träningen utanför klubben också av tjejerna i Stockholm, av Alan Finfou och fått massa stöttning av Checkmat-teamet här i USA.

På förhand var nog ändå segern i inledningsmatchen under VM den som kanske angav tonen om vart det lutade för Moestam.
– I min första match mötte jag Brenda Larissa från Brasilien, som ströp mig i första matchen på VM förra året och vann vår klass då. Jag visste att det skulle vara den tuffaste matchen och jag lyckades vinna på en fördel efter några fotlåsförsök.

Och känslan av ett VM-guld går inte att ta miste på.
– Jag är så himla glad! Jätteglad! Det händer fortfarande en massa saker i arenan och jag hinner inte riktigt smälta det, men jag är jätteglad helt klart!

Text: Jonathan Broberg
Foto: Sebastian Brosché

16
21
23