Tiquet och Svedberg satsar mot medalj

Arnaud Tiquet och Hanna Svedberg kommer till EM i shorinji kempo i Stockholm den 6 juli med stort självförtroende.
– Vi siktar på minst medalj, säger Svedberg till budokampsport.se.

17 juni 2019  |  Jonathan Broberg

Shorinjikempo är en japansk budoart som grundades i Japan av So Doshin 1947 och innefattar en mängd olika slag, sparkar och blockeringar samt kast, nedbrytningar, fasthållningar och svep.

För första gången kommer mästerskapet till Sverige och kommer att arrangeras i Eriksdalshallen i Stockholm den 6 juli.

Tävlingarna sker i par, antingen i mixed-, dam-, eller herrklass. Tävlingsformen är ett program man visar upp i två minuter och sedan poängbedöms programmet.

“Vet vad det handlar om”
Hanna Svedberg, 34, och Arnaud Tiquet, 34, har inte tidigare tävlat ihop. Så satsningen som görs till EM ger de båda en känsla av en nystart.
– Det är jäkligt kul. För min del var det lite oklart med partner och att vi kunde köra ihop, jag och Arnaud, det kommer bli bra under EM. Vi har kul ihop, säger Svedberg.

Foto: Jenny Svensson

Arnaud Tiquet, som till vardags driver ett IT-bolag, har hållit på med shorinji kempo i närmare 20 år. Nu hoppas han att han och partnern Hanna Svedberg, som är domstolshandläggare till professionen, kan få en fullträff under EM.
– Vi är båda rutinerade och har varit med på mästerskap förr och vet vad det handlar om. Jag tror det är en viktig del i den här sporten, för det gäller att vara bäst under de två minuter du har på dig.
– Ja, vi har bra möjligheter att göra bra ifrån oss. Vi kompletterar varandra väl och vi vet båda två vad som gäller. Vi siktar på minst medalj, fyller Svedberg i.

“Ska bli megakul”
Eftersom mixade par per automatik hamnar i herrklassen blir EM för Tiquet och Svedberg lite speciellt. Och än mer speciellt att få chans att visa upp sig på hemmaplan.
– Ett EM på hemma är helt fantastiskt kul, jag ser jättemycket fram emot det. Det blir svårt att toppa det här, säger Svedberg.
– Det har aldrig hänt tidigare, det är klart att det ska bli megakul, menar Tiquet.

Namn: Hanna Svedberg
Ålder: 34
Bor: Södermalm, Stockholm
Yrke: Domstolshandläggare

Namn: Arnaud Tiquet
Ålder: 34
Bor: Göteborg
Yrke: Driver IT-bolag

Foto: Jenny Svensson

Text: Jonathan Broberg
Foto: Jenny Svensson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4