Foto: Hamid Ershad Sarabi

Jag längtar, ge mig i morgon och Mölndal

Jo, hösten kom så tillslut i år också. Jag sneglar i skrivandets stund ut över ett gråmulet och sjugradigt Stockholm men i själen är jag fortfarande kvar i sommarsolen vid Gotlands sydostspets. Men min blick är riktad mot…Mölndal.

4 oktober 2019  |  Jonathan Broberg

Ni vet hur det är i dessa tidender. Shortsen och linnena packas ned i lådor och ställs i källarutrymmet, på den plats där vinterkläderna vilat under våren och sommaren.
Jag är inte längre nedstämd, även om så kan tyckas, för vinterns ankomst. Tvärtom. Jag har börjat älska isiga nätter i molnljus och skidbackar och stickade mössor.

Jag antar att det har med åldern att göra.

Men innan vintern helt griper taget om vår syn längtar jag till lördag.
Inte för att det är en ledig dag (för de flesta).
Nej, jag ser så mycket fram emot EM i Padded Solo Baston.

“Och tänk att jag fortfarande, efter tio år i det här förbundet, kan stöta på nya idrotter, nya människor, nya idrottare”

FMA-grenens europeiska mästerskap kommer till Sverige. Till Mölndal. Till Aktiviteten.
Det blir min första kontakt med Padded Solo Baston.
Och tänk att jag fortfarande, efter tio år i det här förbundet, kan stöta på nya idrotter, nya människor, nya idrottare.

Jag har, som ni kanske har sett, gjort en hel del intervjuer med landslagsmedlemmarna till hemsidan inför mästerskapet och dessa kontakter har fått mitt sug för mästerskapet att höjas än mer.

Marina Regnér gör comeback. Ozzy Andersson är ny inom idrotten, men efter bara några månader i densamma är han uttagen till EM. Ivar Salomonson var med under VM ifjol, och har fått nyttig mästerskapserfarenhet. Kristoffer Sundh blir också spännande att följa och Andreas Johansson ska försöka dra nytta av sin bakgrund som fäktare.

Ja, ni hör. Det är upplagt för en kanondag i Aktiviteten.
Ge mig morgondagen. 
Nu.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10