Marcus Cerny Paulsson tog brons i World Cup – nu väntar VM

VM i kickboxning K1 pågår mellan 19-27:e oktober och Marcus Cerny Paulsson åker dit med guldtankar.

17 oktober 2019  |  Annie Bondefelt

Det har varit ett bra år för Marcus Cerny Paulsson, han inledde med att vinna SM-guld och följde upp prestationen med ett brons i World Cup under sommaren. I höst är det dags för VM i kickboxning K1 när han och resterande landslag åker till bosniska huvudstaden Sarajevo.

“Det känns väldigt bra att snart äntligen få gå upp i ringen igen”

Marcus började med kampsport 2015 och har sen dess testat på både thaiboxning och kickboxning, i somras gick han sin första internationella match i kickboxning och sen dess har det varit uppladdning inför VM på schemat.

-Tidigare har jag tävlat mer i muay thai så från World Cup tar jag med mig erfarenhet av internationell kickboxning. Utöver det har uppladdning varit mycket konditionsträning och att jag tränat mer för att förhålla mig till kickboxningens tempo, säger Marcus.

När VM inleds finns det plats för både lång- och kortsiktiga mål för Marcus.

-Jag vill prestera bra utifrån det jag tränat på, jag vill få släppa loss ordentligt och visa upp alla mina tekniker oavsett vem jag möter. Kortsiktigt siktar jag självklart på guld, men i slutet av dagen blir allt det här en erfarenhet som jag tar med mig i framtiden, avslutar Marcus.

Fakta

Namn: Marcus Cerny Paulsson
Viktklass: -63,5 kg
Ålder: 22 år
Klubb: Stockholm Kickboxning
Tidigare meriter: Brons i World Cup

Text: Annie Bondefelt
Foto: Christoffer Mårtensson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52