Sofia Sjöström Bedziri föll mot tuff bulgariska

Svenskan mötte Polina Galinova från Bulgarien i en intensiv drabbning.

23 oktober 2019  |  Annie Bondefelt

I sin VM-debut fick Sofia möta den tuffa Polina Galinova från Bulgarien. Inledningsvis var matchen lite avvaktande när de bägge försökte hitta avstånden men sen kom matchen upp i tempo. Sofia levererade kvicka sparkar och drev på medan bulgariska använde favoritkombinationen av två slag mot huvudet med avslutande spark. Sofia svarade med ytterligare tunga kroppssparkar men bulgariskan fick nya krafter och pressade tillbaka. Det var en jämn match där avstånd till slut var det som avgjorde matchen, den extra centimetern som krävs för att få poäng för sina tekniker. Tyvärr blev det förlust för Sofia i hennes VM-debut trots en gedigen insats. 

Nästa svensk upp i ringen blir Mette Andersen, ring 2. Se stream här.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Arkivbild

13
8
18