Tre medaljer säkrades i thaiboxnings-EM i dag

Det blev en fin svenskdag i EM i thaiboxning i Minsk. Tre semifinalplatser säkrade, genom Sofia Olofsson, Patricia Axling och Andreas Gardasevic. Dessutom vandrade Nicholas Bryant vidare till kvartsfinal.

5 november 2019  |  Jonathan Broberg

Sofia Olofsson besegrade vitryskan Ksenia Novikava i -54-kilosklassen utan bekymmer. Olofsson trummade på och lät inte vitryskan få en lugn stund. Och nu är Olofsson klar för semifinal, där hon på fredag ställs mot Viktorie Bulinova från Tjeckien.

Också Patricia Axling i -57-kilosklassen vann mot vitryskt motstånd, i form av Volha Zhurauskaya. Det blev en tämligen enkel resa för Axling till semifinal, och minst ett säkrat brons. Hennes semifinal går på fredag mot Viktoriya Boyanova Tsvetkova från Spanien.

I herrarnas -86-kilosklass var europamästaren från 2017 Andreas Gardasevic strålande bra mot greken Andreas Papasakellarioy. Gardasevic vann samtliga tre ronder och är klar för semifinal, som går på fredag mot Rafael Mammadov från Azerbaijan.

Nicholas Bryant var illa ute mot Celestin Mendes i herrarnas -60kg. Fransmannen vann de båda inledande ronderna men Bryant ökade tempot rejält i den sista och fick till en vinst på domslut. Med det avancerade han vidare till kvartsfinal på onsdag, då Francisco Alonso från Spanien väntar.

Det blev emellertid förlust för Sara Matsson mot Svetlana Vinnikova från Ryssland i -63,5kg.

I och med de tre säkrade semifinalplatserna har således, minst, tre brons bärgats.

Text och foto (arkiv): Jonathan Broberg

1
1
2