EM-silver i thaiboxning för Mamic och Danielsson

Angela Mamic och Camilla Danielsson förlorade sina respektive EM-finaler i dag. Dubbelt ryskt motstånd stod i vägen för svenskornas gulddrömmar.

9 november 2019  |  Jonathan Broberg

Angela Mamic stötte i finalen i -71-kilosklassen ihop med Anna Tarasova. Och ryskan inledde vassast och vann både första och andra ronden.

Det satte Mamic i ett prekärt läge inför sista då hon mer eller mindre var tvingad att vinna på avslut. Det lyckades inte, även om henne försök i sista ronden då och då verkade hota Tarasova. Mamic fick tillslut nöja sig med silver.

Det blev också ett silver för Camilla Danielsson i -45-kilosklassen. Ryskan Anastasiia Lolosova blev för svår för Danielsson även om svenskan inledde piggt och lovande. Men när ryskan väl vunnit de två inledande ronderna såg det mörkt ut för svensk del. Danielsson gav inte slaget förlorat utan försökte få till en forcering, men ryskan var helt enkelt lite bättre den här matchen. Kolosova tilldömdes samtliga tre ronder.

Imorgon väntar ytterligare svenska finaler i EM, då både Patricia Axling och Andreas Gardasevic går in i ringen.

Text: Jonathan Broberg
Foto (arkiv): Annie Bondefelt

13
8
18