William Seth-Wenzel redo att försvara sitt VM-guld

Det blev ett succéår för William Seth-Wenzel under förra året då det blev både VM- och EM-guld i jujutsu. Nu väntar VM i Abu Dhabi där han ska försvara sin mästerskapstitel för första gången.

15 november 2019  |  Annie Bondefelt

– Det känns kul ett ha världsmästarmeriten i ryggen samtidigt som det medför lite mer press på mig att försvara titeln. Jag har dock gått upp en viktklass till årets mästerskap vilket dämpar pressen lite. Det ska iallafall bli jättekul att gå upp på mattan igen, säger William till budokampsport.se

Ny viktklass

– Jag har försökt ändra mitt game lite för att anpassa mig till den nya viktklassen. Det är egentligen inga stora förändringar, endast små justeringar som funkar bättre på mina nya “tjockare” motståndare. Jag har till exempel försökt ändra mitt rörelsemönster i slag och spark för att själv kunna bestämma tempot på matchen, säger William.

Uppladdning med gifflar

– Uppladdningen är i full gång och just nu är träningsdosen ganska låg. Jag kör max ett pass om dagen och kör övningar i kortare intervaller med hög intensitet. Den viktigaste rutinen jag har är att alltid äta gifflar efter invägningen. Dock ligger jag flera kilo under min nya viktklass så det blir inte samma grej nu… Men gifflar blir det iallafall, säger William.

Målet är guld

– Det är absolut guld som gäller, jag har visat på tidigare tävlingar i år att jag ligger i toppen i -94kg, avslutar William.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Fanny Seth-Wenzel

13
8
18