VM-brons till Arash Hadiha och Linda Lindström

VM i jujutsu fortsätter och idag klev seniorerna in på mattan.

20 november 2019  |  Annie Bondefelt

Arash klev idag in i turneringen i -56kg och efter intensiva matcher tog han till slut hem VM-bronset. 

-Jag var verkligen redo fysisk och psykiskt och jag hade 1 1/2 minut på mig att skrapa enda poäng till för att kunna gå till final men jag förlorade tiden i hopp om en till judo teknik . Tiden är kort när man är på mattan. Jag är nöjd ändå, medalj för Sverige och det spelar ingen roll i vilken nivå. Tack för er support och stort tack till team Sweden jujitsu, säger Arash till budokampsport.se

Även Linda Lindström klev in på mattan i newasa och levererade då även hon tog ett VM-brons i 52-kilosklassen till Sverige.

-Jag gick totalt fyra matcher. Första matchen vann jag på en fördel efter ett triangelförsök. Så tuff start. Andra matchen hamnade jag först i underläge men lyckades svepa och ta mount och säkra vinsten. Tredje var en match från stängd guard där ingen av oss fick in något och domarbeslutet gick tyvärr till henne. Så i bronsmatch och det visar sig att jag ska möta samma polska som jag mötte i första matchen. Alltid tufft att möta en person som man slagit tidigare i turneringen. Men så satte matchen igång och hon valde att köra stående och då hann jag tänka att hon ändrat game vilket visar att jag ändå satt respekt. Så jag drog guard och lyckades svepa och sedan ta rygg och då kände jag att jag säkrat poäng och bra position. Var nära ett avslut med strypning men tiden rann ut. Så lyckades ta mitt brons! Och visst svider det lite för var så nära en final men i slutändan så är jag ändå glad och stolt över min prestation. Jag krigade verkligen hela vägen idag, säger Linda.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Rob Haans

13
8
18