Efter nio framgångsrika år tackar Rob Haans för sig

Holländaren Rob Haans har vuxit ut till en av svensk jujutsus stora ledare. Under nio framgångsrika landslagsår har Rob Haans spelat en stor och viktig roll. VM i Abu Dhabi blev hans sista mästerskap för den här gången.
– Jag är bara tacksam att jag har fått vara med under den här tiden, säger han till budokampsport.se.

27 november 2019  |  Jonathan Broberg

Rob Haans pricksäkra coachningsöga och hans starka personlighet har varit en starkt bidragande orsak till de stora svenska jujutsu-framgångarna på senare tid.

Men VM i jujutsu i Abu Dhabi blev Haans sista mästerskap med landslaget.
– Jag har inte funderat så mycket kring beslutet, mitt fokus har varit att göra ett bra sista VM. Jag är tacksam att jag har fått vara med under det fantastiska samarbete vi har haft med atleterna, landslagsledningen och föräldrar.

“Lagbronset, toppen på allt”

Även om VM i Abu Dhabi blev en stor svensk succé håller han ett annat VM – och ett brons (!) – som största positiva minne under åren.
– VM i Malmö förra året var helt fantastiskt och lagbronset var liksom toppen på allt. Jag tror det faktiskt är det största jag har upplevt inom jujutsun. Vi har hela tiden jobbat hårt för att vi är ett lag, och under lagtävlingen i VM var vi verkligen det. Vi borde kanske egentligen inte ha kunnat ta medalj, men vi hade en fantastisk sammanhållning. Minnet av den framgången, som vi nådde tillsammans, är otroligt starkt för mig.

Även om han lämnar landslaget kommer han inte lämna kampsporten.
– Nej, det här är mitt liv, min livsstil.
– Men jag kommer ta en liten paus från tävlingar och så. Men att hjälpa atleter och klubbar och att själv träna, det kommer jag fortsätta med ändå. Så klart.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0