Marcus Johansson tog VM-brons

Idag gick Marcus Johansson in i semifinal i VM i kick light. Han gick upp mot kroaten Luka Zuljevic.

-Vilket krig, jag hade så fruktansvärt roligt. Jag är älskar att stå där, säger Marcus till budokampsport.se

28 november 2019  |  Annie Bondefelt

Efter en avvaktande inledning av semifinalen där bägge fighters försökte känna på avståndet gick Marcus på offensiven. Han levererade långa slagserier, hade bra balans och rytm mot kroaten som tidigare både deltagit i VM- och EM-finaler. Kroaten var tuff, han såg ut att ha tunga raka slag och precisa frontsparkar vilket gjorde matchen mycket jämn. 

Foto: Dorothea Schander

Det blev en intensiv kamp där Marcus gick framåt med både bra krokar och kroppslag medan kroaten anpassade sitt rörelsemönster och kontrade med långa, träffsäkra kombinationer. In i det sista var det svårt att avgöra vem som skulle ta hem finalplatsen men svensken fick till slut se sig besegrad och tar med sig ett VM-brons hem till Sverige.

-Vilket krig, jag hade så fruktansvärt roligt. Jag är älskar att stå där! Så jäkla taggad på att möta honom igen. Slagen bara yrde i luften, sparkarna flög och ett riktigt bra tryck på hela publiken. Alltså brons är ju min grej verkar det som, men jag ger mig inte, jag ska ha ett guld. Jag kunde inte haft det bättre på mattan en med mina lagkompisar, coacher och den tuffe kroaten, säger Marcus till budokampsport.se

Foto: Dorothea Schander

Text: Annie Bondefelt
Foto:

1
1
2