Kortfilm om thaiboxaren Nicholas Bryant

Under året som gått har två dokumentärfilmare följt VM-bronsmedaljören i thaiboxning Nicholas Byant. I denna kortfilm får tittarna möta thaiboxaren som berättar om hans barndom och hur thaiboxningen fick honom att förändra sitt tankesätt.

2 januari 2020  |  Annie Bondefelt

-Jag vill sätta min stämpel på världen så gott jag kan, att få medverka i en vacker film kändes som ett bra sätt att göra de på. Det betydde otroligt mycket att få dela med mig om min uppväxt och tankesätt då under processen så lärde jag mig mycket om mig själv med, och det var ovärderligt, säger Nicholas till budokampsport.se

-Filmen vi arbetat med är en unik svensk kampsportsdokumentär om fightern Nicholas Bryant och hans uppgörelse med sin barndom. Från den rädda lilla killen från Utby till den framgångsrika thaiboxaren i Bangkok. Filmen är ett en steg bort från stereotypen av tatuerade testosteronstinna män och presenterar en djupare bild av vad som driver en person till att möta sin rädsla, säger en av filmens producenter Viktor Zackrisson till budokampsport.se

Text & foto: Annie Bondefelt

13
8
18