Michael Kuntz lämnar jujutsulandslaget efter tio framgångsrika år

Efter tio framgångsrika år som förbundskapten för svensk jujutsu lämnar Michael Kuntz den rollen. VM i Abu Dhabi i fjol, där Sverige tog tre guld, blev därmed hans sista mästerskap.
– Det bästa under de här åren har varit själva lagkänslan, säger han till budokampsport.se.

9 januari 2020  |  Jonathan Broberg

Förbundskaptenen för det svenska jujutsulandslaget Michael Kuntz lämnar sitt uppdrag.

Kuntz har haft rollen i tio år och har varit en stor pusselbit i att svensk landslagsjujutsu har upplevt en framgångsepok.
– Det beror helt enkelt på att jag inte har den tid eller ork som krävs längre. Det är inte något lätt beslut, för det har varit otroligt fina år. Men det går inte att få ihop det här med det privata längre, jag har inte den tiden eller kraften.

“Stolt över”
Framgångarna sedan Michael Kuntz klev på rollen som förbundskapten har varit storartade.
– Under min tid har vi vunnit 99 medaljer på junior- och seniornivå. Det är klart att det är något jag är stolt över.

Men det är inte medaljerna i sig som har varit det bästa med rollen som förbundskapten.
– Det har varit att få vara med och se människor utvecklas. Inte enbart idrottsligt, utan som människor. Jag har känt William (Seth-Wenzel), Freddan (Fredrik Widgren) och många andra sedan de var små och att se hur de har utvecklats, det har varit det bästa med det här.
– Sedan, självklart, VM 2018 i Malmö. Sättet vi verkligen var ett lag, inte bara ett landslag utan verkligen ett lag – det kommer jag aldrig att glömma.

Jennie Brolin och Michael Kuntz efter VM-brons i Paris
Foto: Jonathan Broberg

Hoppas lagbygget fortsätter
Och det är just själva lagbyggandet han hoppas att andra kan bygga vidare på.
– Jag hoppas det. Det är något som vi ledare – Rob, Martin, Isabell, Jocke, Paul – vi har kämpat hårt för att vi ska bli ett team. Så det hoppas jag att man fortsätter jobba med. Och det är något, alltså lagbyggandet, som jag verkligen vill tacka alla för. Alla som jobbat runt landslaget.

På kort tid har alltså Rob Haans, Martin Ingholt och nu också Michael Kuntz lämnat sina uppdrag.
– Ja, det blev så. Jag hoppas att styrelsen hittar bra ersättare och självklart bistår jag med min kunskap om man skulle behöva hjälp.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0