Lars-Göran Andersson utnämndes till shihan

En av svensk aikidos allra främsta Lars-Göran Andersson blev i helgen utsedd till titeln shihan, av Hombu Dojo. Något han faktiskt såg först via – facebook!
– Jag är glad och stolt, säger han till budokampsport.se.

14 januari 2020  |  Jonathan Broberg

Lars-Göran Andersson har tränat aikido sedan 1965, och är en stor profil inom idrotten.

Under helgen blev Lars-Göran också tilldelad titeln shihan.
– Det är så klart en uppskattning för allt arbete som man har lagt ner, och det manar också till fortsatt arbete. Jag är glad och stolt.

Det är Svenska Aikidoförbundet tillsammans med styrelsen och graderingskommittén som har ansökt om shihan för Lars-Göran, vilket nu alltså blivit verklighet.
– Jag fick reda på det först via facebook, faktiskt. Det är klart att för mig personligen betyder det här väldigt mycket. Vad det sedan betyder rent aikidomässigt, om ja får fler tränande hos mig eller om jag blir bokad till fler läger, det får framtiden utvisa.

Lars-Göran om sina aikido-höjdpunkter
Han ser det här som en av de stora händelserna i aikidolivet hittills, förstås.
– Ja, så är det ju. Andra höjdpunkter var när jag tog mitt svarta bälte och när jag ifjol fick 7 dan. Något annat jag inte glömmer var min andra resa till Japan 1973, när jag var uchideshi. Det var mycket speciellt och oerhört lärorikt.

Framgent är det annars ett läger som hägrar, ett i Torsby 8-9 februari.
– Jag undervisar mer än jag själv tränar numera, men det kanske man kan kosta på sig (skratt). Det blir ett kul läger och något jag ser fram emot.

Text: Jonathan Broberg
Foto: privat

0
0
0