Fotograf: Amelia Mauritzon

MMA-profil kan bli årets eldsjäl i Gästrikland

SM-guldmedaljören i MMA Josephine Breisch kan bli årets eldsjäl i Gästrikland. Hon har blivit nominerad till Gästriklands idrottsgala, som hålls den 7 maj i Sandviken.
– Jag blev först chockad när jag fick beskedet, säger hon till budokampsport.se.

11 februari 2020  |  Jonathan Broberg

Josephine Breisch vann tidigare i vintras SM-guld i MMA. Samtidigt som sin elitaktiva satsning har hon också startat tjejträning i MMA i hemmaklubben Sandvikens Budo & Kampsportsklubb.

Även det har lett till stora framsteg och idag är det lite drygt 20 tjejer på passen.
– Jag fann MMA för fem år sedan och älskade sporten direkt. Men jag var ensam tjej på klubbens träningar och ville få till en liten ändring på det. Det känns naturligtvis väldigt bra att den satsningen gjort att vi har blivit så många fler tjejer. Det är lite speciellt att träna MMA som ensam tjej med bara killar. Nu ser vi att fler tjejer, efter att ha tränat i tjejpassen, också tränar i de ordinarie träningsgrupperna. Det är jättekul.

Breisch, som är fyrbarnsförälder, hittar sitt driv i passionen till idrotten.
– Det är så otroligt roligt. Och har man kul är det också lättare att komma ifrån soffan där hemma. MMA ger mig väldigt mycket bra energi, också i livet utanför träningslokalen.

Och hennes driv och framgångar har uppmärksammats de senaste dagarna. Breisch har nämligen blivit nominerad till årets eldsjäl av Gästriklands idrottsgala.
– Jag blev först chockad när jag fick beskedet. Nu har det ändå smält in lite, men det är fortfarande en lite overklig känsla. Det betyder jättemycket för mig att bli uppmärksammad på det här sättet. Jag är vanligtvis inte blödig, men nomineringen berörde mig djupt.

Förutom Josephine är även Erik Lundqvist (simsport), Benny Pettersson (Storviks IF) och Mats Åkerlind (Gefle IF/friidrott) nominerade till eldsjälspriset.
Här finns mer information om galan.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Amelia Mauritzon

0
0
0