Josefine Lindgren Knutsson inför SM: ”Jag är laddad”

Ifjol missade Josefine Lindgren Knutsson SM i thaiboxning för en proffsmatch, och missade med det även landslagsplatsen. Till helgen är emellertid Lindgren Knutsson med i SM igen – och hon är fokuserad.
– Det kommer att bli både spännande och kul på SM, säger hon till budokampsport.se.

25 februari 2020  |  Jonathan Broberg

Josefine Lindgren Knutsson har slagit rejält i K1 i Japan och gick för inte så länge sedan en stor fyrpersonsturnering.

I helgen kliver hon in i ringen igen. Den här gången i SM-sammanhang, vilket var ett tag sedan sist. Hon missade fjolårets SM just på grund av proffssatsningen.
– Precis det var ju ett tag sedan, SM 2018 var senaste gången jag körde på hemmaplan så det var ju ett tag sedan. Men självklart så är det ju minst lika pirrigt att köra på sin egen hemmaplan än bortaplan kan jag tycka. Att vinna ett SM-guld kommer alltid ha en lite speciell känsla som inte går att jämföra någon annanstans. Man vill ju alltid representera sitt land.

I viktklassen, -51kg, återfinns även Lauren Kertesz, Lisa Mattsson och Jessica Jerrås.
– Det är ju bra motstånd i min viktklass i år och vi alla har ju hyfsat olika stilar. Jag har haft koll på tjejerna innan och visste väl på ett humm att nästan alla skulle ställa upp. Det kommer att bli både spännande och kul på SM.

På frågan vad hon ser mest fram emot svarar hon.
– Att vinna såklart! Den känslan är både magisk och oslagbar för mig.
– Jag är laddad.

Foto: Hamis Ershad Sarabi

Text: Jonathan Broberg
Foto: Sanja Trbojevic och Hamid Ershad Sarabi

0
0
0