Fotograf: Amelia Mauritzon

Josephine Breisch nominerad till Årets förebild

Elitaktiv. Ledare. Startat tjejgrupp. Styrelsemedlem. Fyrbarnsförälder. Det finns mycket att kalla MMA-profilen Josephine Breisch från Sandviken. Hon är nominerad till Årets förebild vid Kampsportsgalan.
– Jag blir väldigt berörd, säger hon till budokampsport.se.

26 februari 2020  |  Jonathan Broberg

För ett tag sedan blev Josephine Breisch nominerad till Årets eldsjäl vid Gästriklands idrottsgala.

I fredags kom nästa galanominering för Breisch, hon kan bli Årets förebild på Kampsportsgalan.
– Det är jätteroligt att bli nominerad. Att få ytterligare en nominering till ännu en gala, jag blir väldigt berörd.

Hon hittade MMA för fem år sedan. Då var hon ensam tjej på klubben. Idag har föreningen fler tjejer än killar och mycket tacka vare att Breisch startade särskilda tjejgrupper. Men hon är också elitaktiv, sitter i klubbens styrelse och är fyrbarnsförälder.
– Att få se den utvecklingen med tjejer till klubben i en så pass liten stad, det är häftigt. Jag lägger ner stora delar av min själ i sporten, jag önskar bara att jag hade hittat hit lite tidigare i livet.

Biljetter till Kampsportsgalan, som hålls den 21:a mars, går att införskaffa här.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Amelia Mauritzon

0
0
0