patrik asplund

Patrik Asplund är nominerad till SB&K:s styrelse 2020

Lär känna Patrik Asplund som är en av de som är nominerade till ny ledamot när årsmötet arrangeras den 21 mars.

5 mars 2020  |  Annie Carriage

Patrik har sedan tidigare arbetat i 18 år inom Djurgården Fotboll och även startat upp Kampsportsstadion 2012 tillsammans med Richard Nordstrand. Patrik brinner för sociala projekt och har jobbat med ”Djurgårdsandan” innan han tog över stiftelsen Goodsport som han arbetade upp genom att hjälpa organisationer landet runt att starta egna projekt.

En plattform för ungdomar att mötas
Två projekt som stiftelsen drev själva utöver det var ”Nattfotboll”, en mötesplats där ungdomar erbjuds möjligheten att spela fotboll tillsammans mellan 20-01:00 ute i förorterna. Projektet har rullat på i 15 år och fungerar genom att tidigare aktiva sen utbildar sig till ledare och fortsätter att utveckla arbetet. Det andra projektet är ”Skolträffen” där möten mellan ungdomar från olika delar av Stockholm får mötas och lära känna varandra.

-Vi är uppe i 5500 ungdomar som deltagit i projektet, 40% blir kompisar efteråt och 90% tycker det var ett positivt första möte, säger Patrik om projektet.

Sociala projekt och sponsorer
En av anledningarna till att Patrik nu kandiderar är hans önskan att få driva dessa frågor även inom kampsporten. Han tror även hans kunskaper om att sammanföra sociala projekt med sponsorer kan vara en värdefull erfarenhet och gynna SB&K.

-Om kampsporten skulle ha ett större socialt projekt som sprider sig runt om i Sverige blir det en bra grund för att hitta framtida sponsor för förbundet. Sen gäller det att inte bara starta någonting utan man måste utveckla det, man måste prova sig fram. Skapa en produkt man kan baka in i kampsport som hjälper ungdomar och bidrar till att göra sporten mer populär socialt och lokalt och kan locka fler medlemmar till våra föreningar, säger Patrik.

Prisad på Idrottsgalan
Sin egen idrottsbana började han vid 10-årsåldern då han började med ninjutsu innan fotbollen tog över i tonåren, efter en längre paus hittade han sen tillbaka till kampsporten och även boxningen innan som inledningen beskriver startade en egen kampsportsförening. Patrik har också mottagit pris för Årets Peppare på Idrottsgalan 2019 med motiveringen “för sitt genuina engagemang, trovärdiga ledarskap och för en verksamhet som skapar skillnad för barn och unga varje dag”.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4