Så ser SB&K på föreningars verksamhet i nuläget

Svenska Budo & Kampsportsförbundet följer noga utvecklingen och Folkhälsomyndighetens uppmaningar. I går kom information om att det finns tecken på smittspridning, främst i Stockholmsområdet, och Folkhälsomyndigheten uppmanade personer över 70 år att begränsa sitt sociala umgänge. SB&K har därför kikat på några riktlinjer.
– Eftersom våra idrotter ser rätt olika ut är frågan inte enkel. Vi anser att man bör undvika övningar som innehåller kroppskontakt, säger ordförande Fredrik Gundmark till budokampsport.se.

17 mars 2020  |  Jonathan Broberg

Ordförande Fredrik Gundmark manar till föreningars sunda förnuft, samtidigt som han menar att kroppskontaktsträning bör undvikas för en tid framöver.
– Vi har noga följt myndigheters direktiv och uppmaningar, och kommer så fortsättningsvis att göra också. Men eftersom våra idrotter ser rätt olika ut är frågan inte enkel. Vi anser att man bör undvika övningar som innehåller kroppskontakt.
– Samtidigt, det har uppmanats från myndigheter att träning för barn och ungdomar i små grupper bör fortsätta. Vi följer självfallet händelseutvecklingen.

Din förening bestämmer själv om träning ska hållas, men SB&K rekommenderar att föreningar:
– Är noga med att poängtera att personer som är sjuka ska stanna hemma
– Är noga med handhygien, och hygien överlag
– Bör undvika kroppskontaktsövningar under en tid
– Att noga följa myndigheters fortsatta information och direktiv
– Undvik fysiska möten, använd video- eller telefonkonferens
– Om det går, försök att bedriv träning utomhus

Det som är viktigast just nu är dock att personer som är sjuka ska stanna hemma.

2 kommentarer

  1. Kan vara bra att även sprita ytor i gemensamma utrymmen där man byter om, tränar, fikar, osv, då en droppsmitta sprider även genom kontaminerade ytor. (Iaf sprita av handtag, knappar, bord, stolar, m.fl.)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52