Josephine Lindgren Knutsson blev Årets kampsportare

-Jag blev så glad över utmärkelsen och självklart berörd över den fina motiveringen, säger Josephine Lindgren Knutsson till budokampsport.se

26 mars 2020  |  Annie Bondefelt

Priset för Årets kampsportare tilldelades thaiboxaren Josefine Lindgren Knutsson, en lysande stjärna på kampsportshimlen. Josefine har under året återigen bevisat sin storhet genom imponerande insatser mot tufft japanskt motstånd och under våren vann hon kampen mot landets superstjärna Kana.

-Jag blev så glad över utmärkelsen och självklart berörd över den fina motiveringen, det betyder verkligen så mycket för mig i allt jag gör, säger Josephine.

Varför tror du att du blev den som fick ta emot Årets kampsportare?
-Det är svårt för mig att säga exakt när man är nominerad bland så grymma atleter och även förebilder! Men kan tänka mig dels att det handlar om att man själv blivit ett ansikte mer utåt internationellt sett senaste året. Sedan så är man ingenting utan sitt team. Därför tycker jag även att det är så viktigt att kunna hjälpa och motivera andra när man väl har möjligheten till detta. Genom att få träna och motivera våra tjejer i thaiboxningsgruppen på Allstars känner jag att jag kan ge tillbaka lite av den resan som jag har fått möjligheten till och även motivera dem till att våga satsa, säger Josephine.

Josephine är glad över utmärkelsen och vill passa på att tacka alla de som hjälpt henne att nå toppen.
-Jag vill tacka min fanatiska klubb Allstars som alltid backar mig och gör denna resa möjlig för mig, såväl min fantastiska coach och tränare Sanja som gör allt och lite till för mig som tränare. Även Andreas Michael, min andra tränare, som hjälper oss med allt vi behöver. Utan dem hade det inte varit möjligt på många olika sätt, bland annat det att tro på sig själv. Stort tack till de som supportar och ständigt hejar på en, det betyder alltid mycket men särskilt när man är på bortaplan, säger Josephine.

Nästa mål – guld på VM
-Detta år har ju tyvärr börjat trassligt med viruset, vilket gör att många matcher framåt blir något fördröjda, inte bara för mig men för alla atleter kan jag tänka mig. Jag har ju mitt fokus på VM i Abu Dhabi oavsett när datumet blir av. Kanske lyckas jag få in två Japan-matcher efter VM innan året är slut, men det får vi se längre fram. Nu är det bara VM-guldet jag har som fokus i huvudet, avslutar Josephine.

MOTIVERING
Du är en stor stjärna. Du tävlar på stora arenor mot de allra främsta. Men framgångarna har inte stigit dig åt huvudet, tvärtom. Du har vuxit tillsammans med dem. Vi är så innerligt glada och stolta över att du valde kampsporten en gång i tiden. Du är en förträfflig ambassadör för våra idrotter.

SB&K vill än en gång passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbld/Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52