Johan och Emil Bjarnestad blev Årets ledare

-Superkul, det kändes som vi fick ett kvitto på det hårda jobb vi gör, all energi vi lägger ner, säger Johan Bjarnestad till budokampsport.se

7 april 2020  |  Annie Bondefelt

Årets Ledare är en utmärkelse som tilldelas en ledare som under året lyft upp sina idrottare och visat på ett skickligt och inspirerande ledarskap. Denna gång gick priset till bröderna Emil och Johan Bjarnestad för deras arbete för ungdomar på Tullinge Muay Thai men också som inspirerande föreläsare landet runt.

-Superkul, det kändes som vi fick ett kvitto på det hårda jobb vi gör, all energi vi lägger ner. Vi har krigat hårt för att komma dit vi är idag så att få priset kändes väldigt bra, smickrande, säger Johan.

Johan och Emil har länge arbetat med att utveckla sin verksamhet, och att fortsätta sträva framåt tror de är en av anledningarna till att just de fick priset.

-Jag tror vi är i framkant när det gäller att fokusera på psykisk ohälsa och att inkludera tjejer för att få en jämnare fördelning. Jag tror även att våra framgångar internationellt och vårt ökande antal medlemmar bidrog samt att vi hela tiden vill växa och bli bättre, säger Johan.

Så vad är en bra ledare enligt Årets ledare?

-Vi tycker det är viktigt att möta individen där den är, att stötta människor i tuffa tider, att ha roligt tillsammans och hjälpa människor att nå sina mål inom sporten. Vi vill att våra medlemmar ska känna sig sedda. Vi vill erbjuda trygga miljöer, glädje och gemenskap men samtidigt utmaningar och utveckling, oavsett om målet är att må bra eller om man vill elitsatsa, avslutar Johan.

JURYNS MOTIVERING
Att vara en god ledare är att vara en konstnär. Man ska behärska kunskap, lära ut den och låta andra ta del och växa utav den. Ni har legat i bräschen i så många kategorier. I elitverksamhet, att få en förening att blomstra. Att se människan bakom idrottsmasken. Vikten av erat arbete sträcker sig långt utanför idrottens sfär, rakt in i samhället, rakt in i den enskilda människan. Tack!

SB&K vill än en gång passa på att säga – STORT GRATTIS!

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52