Mike Malmer – en av idrottarna i dokumentärserien “Heja Sverigelaget”

Mike Malmer är för många känd som en framstående judoutövare men har gjort minst lika bra ifrån sig inom para-jujutsu där han under VM i Malmö 2018 tog hem guldet. Just nu är han aktuell i dokumentärserien “Heja Sverigelaget” som sänds på SVT2 och UR Play. Förutom Mike får tittarna följa tre andra idrottare och deras förberedelser inför Special Olympics World Games 2019. 

2 september 2020  |  Annie Carriage

Under inspelningarna som pågick under några månader följde filmteamet deltagarna i deras förberedelser inför Special Olympics World Games och deras äventyr på plats under tävlingarna i Abu Dhabi.

– Det var riktigt kul! Det bästa filmteamet, man blev som en stor familj och jag kunde visa upp mitt bästa och vara mig själv, berättar Mike.

Mike är en multitalang inom kampsport och tävlar i, utöver judo, även i både i jujutsu och BJJ. Idrotter som betyder mycket för honom.

– Idrotten betyder allt, det är en fristad. Det är grymt kul med idrott och man blir accepterad för den man är. Det är bra människor omkring en hela tiden vilket är skönt eftersom det annars är lätt att hamna snett. Det finns en gemenskap i idrotten, man blir som en familj och man blir accepterad även om man skulle ha en dålig dag. Man får vara sig själv, säger Mike.

Efter framgångarna under Special Olympics World Games ligger nu fokus på utveckling.

– Jag kör på som vanligt men man vill ju alltid bli bättre, starkare, smidigare och utmana sig själv, avslutar Mike.

Se hela serien här på UR play.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Parasport Sverige

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10