BJJ-stjärnan Elina Moestam tilldelas Elitidrottsstipendium

60 idrottare från 35 idrotter har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium. En idrottare kommer från SB&K – BJJ-stjärnan Elina Moestam.
– Det är superroligt såklart, säger hon till budokampsport.se.

8 oktober 2020  |  Jonathan Broberg

När RF presenterade stipendiater för Elitidrottsstipendiet, som delas ut tillsammans med Svenska Spel, fick SB&K en idrottare med.

BJJ-stjärnan Elina Moestam, som tog emot beskedet med stor glädje.
– Det är superroligt såklart. Och skönt!
– Jag har inte så stora möjligheter att jobba extra och studielånet räcker inte så långt när det ska resas och tävla. Jag har blivit ganska bra på att leva snålt men det känns också skönt att kunna spara undan lite pengar för framtiden. Det är tufft att studera på heltid och hinna träna så mycket som jag behöver göra och det är verkligen uppmuntrande att bli utvald för det här stipendiet!

Stipendiet kommer väl till pass och har stor betydelse för hennes fortsatta idrottande.
– Det betyder lite större trygghet ekonomiskt. Min sambo både arbetar heltid och tränar på heltid och det känns skönt att jag också kan spara undan lite för vår framtid ihop. Det är också väldigt motiverande för att fortsätta studera, just nu har jag väldigt mycket utanför skolan. Vi precis har startat en klubb med allt vad det innebär och jag har känt att studierna halkar efter lite. Det här stipendiet blev som en påminnelse att minnas hur viktigt det är att fortsätta säkra mitt framtida yrke även om jag har mycket att göra i idrotten.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52