Möjligt med upp till 300 åskådare – uppdaterade riktlinjer

CORONA | I förra veckan meddelade regeringen på en pressträff att man kommer att tillåta fler åskådare på bland annat idrottstävlingar från och med 1:a november. Dessutom tas de särskilda rekommendationerna för personer över 70 år bort.
– Det är glädjande besked, samtidigt som jag uppmanar alla att fortsätta vara varsamma och följa de restriktioner och rekommendationer som finns, säger SB&K:s ordförande Fredrik Gundmark till budokampsport.se.

26 oktober 2020  |  Jonathan Broberg

Regeringen meddelade på en pressträff i förra veckan att man kommer att tillåta fler åskådare på bland annat idrottstävlingar.

Enligt den nuvarande förordningen tillåts högst 50 personer på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Från den 1 november kommer det att vara tillåtet med tillställningar för upp till 300 sittande deltagare.

Förutsättningarna för att få ta in mer publik är enligt regeringen följande:

– Var och en av deltagarna anvisas en sittplats med minst en meters avstånd till andra deltagare. Två personer i samma sällskap får dock placeras närmare varandra än en meter.

– Förutsättningar skapas för deltagarna att hålla det avståndet under arrangemanget.

Dessutom meddelades under förra veckan att de särskilda rekommendationerna för personer över 70 år tas bort, och samma rekommendationer för de gäller som för alla andra i samhället.

Uppdaterade riktlinjer
SB&K:s styrelse har därför uppdaterat förbundets riktlinjer för tävling och träning.
– Det är glädjande besked, samtidigt som jag uppmanar alla att fortsätta vara varsamma och följa de restriktioner och rekommendationer som finns, säger Fredrik Gundmark.

Här finns de uppdaterade riktlinjerna.

Text: Mats Lilja/Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10