Uppdaterad information kring regionala skärpningar

CORONA | Riksidrottsförbundet, RF, kallade tidigt under fredagsmorgonen till ett extra möte gällande regionala skärpta allmänna råd och hur det påverkar idrotten. Under mötet framkom uppdaterad information och förtydligande kring de allmänna råden och vad som gäller med idrott i de regioner där råden har skärpts.

30 oktober 2020  |  Jonathan Broberg

– Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Dock bör idrotter, där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, överväga ett innehåll i träningen så att nära fysisk kontakt undviks i möjligaste mån under de veckor som restriktionerna gäller. Personer födda tidigare än 2005 bör inte genomföra träning, matcher och tävling. Yrkesmässig idrott omfattas inte av detta råd. (Uppdaterad information från RF efter mötet)

Folkhälsomyndigheten har lagt ut en vägledning till de allmänna råden vid lokala utbrott.

Och så här ser restriktionerna ut i de hittills berörda regionerna, enligt Folkhälsomyndigheten.

En kommentar

  1. […] CORONA | Riksidrottsförbundet, RF, kallade tidigt under fredagsmorgonen till ett extra möte gällande regionala skärpta allmänna råd och hur det påverkar idrotten. Under mötet framkom uppdaterad information och förtydligande kring de allmänna råden och vad som gäller med idrott i de regioner där råden har skärpts.Läs mer här! […]

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52