SB&K Logotype

Svenska Budo och Kampsportsförbundet uppmanar till fortsatt ansvarstagande

Smittspridningen i Sverige går åt helt fel håll och alla måste ta sitt ansvar, säger SB&K:s ordförande Fredrik Gundmark.

12 november 2020  |  Mats Lilja

Vi lever i en prövningarnas tid. Dagligen matas vi med nya restriktioner runt om i landet och nyheterna svämmar över av inslag om coronapandemin.

Det som befarades i våras, att smittspridningen skulle ta fart igen under hösten, har nu inträffat och det gör att vi alla behöver hjälpas åt. Jag vet att åsikter om hur pass skadlig coronaviruset är finns och i vilken mån samhället ska stänga ner eller inte debatteras.

Vi bör inte vara en del av den debatten men vi måste ta vårt ansvar och bidra till minskad smittspridning, detta samtidigt som vi där det är möjligt ska erbjuda bra och säker idrott för våra medlemmar.

Vi behöver vara solidariska med samhället och med de andra föreningarna som verkar runt omkring oss. Vi tillsammans kan utgöra en bra och viktig kraft i bekämpandet av coronasmittan men det ställer krav på oss att vi hjälps åt.

Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer och ta till er de lokala allmänna råden som gäller i er region.

Det krävs att vi tar vårt ansvar och att vi gör vårt yttersta för att vidta de åtgärder som tillsammans med andra insatser i samhället kan hjälpa till att hålla våra medlemmar och övriga befolkningen friska.


Fredrik Gundmark
Ordförande, Svenska Budo och Kampsportsförbundet

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52