Dags att söka kompensationsstöd för 4:e kvartalet

CORONA | Idag öppnar Riksidrottsförbundet upp möjligheten att söka pengar från regeringens stödpaket för perioden oktober−december 2020.

15 januari 2021  |  Mats Lilja

Förfarandet är det samma som för de tidigare tre kvartalen. Information om stödet finns publicerat på Riksidrottsförbundets hemsida.

En grundförutsättning för att kunna erhålla pengar är att föreningen är medlem i SB&K eller något annat idrottsförbund som tillhör RF. Föreningen måste också ha gjort en ekonomisk förlust på minst 10 000 kronor under det 4:e kvartalet som en följd av coronapandemin.

Ansökningsomgången är öppen mellan 15 januari och 26 januari (12:00). Ansökan sker i IdrottOnline.

Detta är vad föreningar kan ansöka om:

» Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
» Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
» Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

 

Inför den kommande ansökningsperioden har Svenska Budo & Kamsportsförbundet genomfört tre digitala föreningsträffar tillsammans med fem andra idrottsförbund. Målet har varit att fler av våra föreningar ska ta chansen och ansöka om de statliga pengarna.

– Det är förvånansvärt få av våra föreningar som har sökt stödet tidigare. Jag har varit i kontakt med många som har det tufft men ändå inte sökt stödet, säger SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist.

– Om det är så att ni inte tidigare har sökt för att det verkar vara krångligt så ta hjälp! Vi finns här och RF hjälper också till. Ingen förening ska behöva avstå från att söka för att det är krångligt.

Till de här föreningsträffarna så sammanställde Riksidrottsförbundet ett utbildningsmaterial som ger ytterligare vägledning:


Ladda ner pdf-fil

För allmänna frågor kring stödet kan ni kontakta Mona Lundkvist på mona@budo.se.

För mer specifika frågor har RF/SISU en särskild e-postadress: kompensation@rfsisu.se.

Läs mer:
» Kompensationsstöd till idrottsföreningar hösten 2020
» Riktlinjer för kompensationsstödet
» Regelverk för kompensationsstödet till föreningar hösten 2020
» Så ansöker du om kompensationsstöd för förening (video)

Text: Mats Lilja

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16