Förbundsstämman 2021: Johan Pettersson tackar för sig

SB&K | Till lördagens årsmöte i Svenska Budo & Kampsportsförbundet ställde alla utom en i den tidigare styrelsen upp för omval. Skåningen Johan Pettersson förklarar här varför han valde att lämna.

29 mars 2021  |  Mats Lilja

Det var på årsmötet 2019 som Johan Pettersson, från Ljungbyhed i Klippans kommun i Skåne, blev invald i SB&K:s förbundsstyrelse.

Efter två år i styrelsen, där han bland annat ingick i den distriktsutredning som tillsattes efter en motion till förbundsstämman 2019, avböjde han i år omval.

− Nu under coronatiden så har jag omvärderat vad jag vill lägga min ideella tid på. Och då fick SB&K och Jujutsufederationen stryka på foten, berättar han för budokampsport.se.

Istället väljer han att fokusera på sitt engagemang i föreningarna Furulunds JJK, Laholms JJK och Markaryds JJK framöver. För jujutsun har fortsatt en stor del i Johan Petterssons liv.

− Jag har varit aktiv inom jujutsun i snart 40 år så jag kommer fortsätta arbetet med de tre jujutsuklubbar som jag är direkt involverad i naturligtvis. Jag kommer lägga min tid på vårt system Gake Ryu Jujutsu och vår samarbetsorganisation Svenska Taijutsu/Jujutsu Förbundet.

Text: Mats Lilja
Foto: Viktor Larsson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16