Kampsportsskolan är tillbaka

SB&K | Kampsportsskolan går nu in i sin andra säsong. I går genomfördes den första av två delar av utbildningen.

14 april 2021  |  Magnus Ledin

Ett 50-tal deltagare från nio olika idrottsföreningar genomförde på tisdagkvällen del 1 av Kampsportsskolan, en del av SB&K:s projekt MotoriQ.

– Verkligen superkul att vi kör i gång utbildningen. Och så härligt med så många anmälda, säger projektledaren Magnus Ledin.

Kampsportsskolan är precis som vilken idrottsskola som helst. Den erbjuder möjlighet att prova på en ny aktivitet på ett lekfullt och enkelt sätt. SB&K vill med Kampsportsskolan sänka tröskeln till kampsportens värld och ge deltagarna en möjlighet att testa på glädjefylld fysisk aktivitet och att de där får uppleva kampsportens positiva effekter.

Utbildningen sker digitalt och mellan utbildningstillfällena så får deltagarna i uppgift att testa på Kampsportsskolans aktivitetsplaner. Aktiviteterna ska skapa rörelseglädje genom positiv fysisk kontakt och mycket social interaktion.

– Jag upplevde att deltagarna framför allt var nyfikna på hur man i praktiken kan främja utövares självförtroende och motivation. Det ska bli spännande att vid nästa tillfälle samtala vidare om deltagarnas upplevelse av den praktiska tillämpningen, säger Grim Jernudd, utbildare för Kampsportsskolan.

Kampsportsskolan har tagits fram med stöd från Svenska Spel och Rörelsefonden. Mer information finns under FörbundMotoriQ – Physical literacy.

Del 2 av utbildningen genomförs den 27 april för de som deltog igår.

Nya kurstillfällen är planerade framöver. Kontakta gärna Magnus Ledin på ledin@budo.se om ni vill veta mer.


MotoriQ
Svenska Budo & Kampsportsförbundet

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52