Sverige slutade 5:a i Kyudo-EM

KYUDO | Det svenska laget presterade bra när Europamästerskapet avgjordes. Landslagsmanagern Linda Wohlin med rapport från centrala Frankrike.

5 juli 2021  |  Mats Lilja

EM i Kyudo avgjordes i fredags i Bourges, Frankrike. Där hamnade Sverige, med Knut Högvall, Kari Jansson och Christine Alveblad [bilden ovan], på delad 5:e plats tillsammans med Belgien. Detta i ett mästerskap som till slut innehöll 10 tävlande nationer.

Guldet gick till Polen (24 poäng).
Silver till Frankrike (20 poäng).
Brons till Tyskland (19 poäng).

Övriga placeringar:
4. Österrike (18 poäng)
5. Belgien (15 poäng)
5. Sverige (15 poäng)
7. Schweiz (14 poäng)
7. Rumänien (14 poäng)
9. Litauen (6 poäng)
9. Luxemburg (6 poäng)

Tävlingsarrangören hade gjort sitt yttersta för att arrangemanget skulle vara så smittsäkert som möjligt. Det gjordes PCR-/antigen-tester innan eventet och dessutom skulle alla bära munskydd inne i evenemangs området (däremot togs det bort innan man gick in i själva tävlingsområdet).

Efter ett långt träning- och tävlingsuppehåll är vi väldigt nöjda med vår placering. Det har varit svårt att träna inför tävlingen och det har även varit väldigt osäkert om tävlingen ens skulle bli av. Vi är så glada över att vi fått möjligheten att delta och att vi även lyckats få ett bra resultat trots rådande omständigheter. Vi har ett bra lag, med stark laganda, som har kämpat väl för att nå den nivån.

Även om vi inte tog hem några medaljer så fick vi mycket beröm för vår form av domarna. Och Christine Alveblad blev omnämnd för att ha en exceptionell fin stil och form, vilket vi är väldigt stolta över.

EM-eventet innehöll även två seminarier, ett före tävlingarna för låggraderade och ett efter tävlingarna för höggraderade.

I den individuella tävlingen tog Sverige sig inte vidare i kvalificeringsomgången.


Linda Wohlin
Kyudoansvarig
Svenska Kendoförbundet

Redigering: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52