Full fart på förbundets fysiska tränarutbildningar

UTBILDNING | Stort intresse för förbundets kursutbud efter coronauppehållet. Fortsatt avgiftsfritt för deltagare under hösten.

20 oktober 2021  |  Mats Lilja

Sedan restriktionerna i samhället har lättats så kan Svenska Budo & Kampsportsförbundet återigen erbjuda tränarutbildningar med fysiskt deltagande.

De första tillfällena genomfördes 9−10 oktober på Bosön utanför Stockholm. 30 anmälda deltagare fanns med i Steg 1-kursen och 12 stycken i Steg 2.

− Deltagarna verkade lika nöjda som vi var över att få kicka igång, säger SB&K:s utbildare Gabriella Ringblom. För många som har haft mer eller mindre stillastående verksamheter under pandemin kan en utbildning vara en positiv start som väcker gnista och nya idéer.

Gabriella Ringblom har själv en lång bakgrund inom kampsporten.

− Det startade i pappas dojo dit jag följde med som liten. Sen började jag med judo när jag var sex år, gick över till goshindo och fortsatte sedan med MMA och boxning. Jag hoppade även in i andra stilar som till exempel thaiboxning för att finslipa min teknik. Efter att jag skadade ögonen under MMA-karriären, och inte längre bör köra stående, så blir det nu SW och BJJ.

Idag är hon en av Svenska Budo & Kampsportsförbundets utbildare. Förutom att hålla i förbundets tränarutbildningar så är hon även involverad i MotoriQ och i tester för bland annat flera landslag.

− Jag har jobbat som ledare sedan tonåren och haft eget företag inom träning och hälsa sedan 2007. Så det är en del i mitt yrke att jag får undervisa. Jag tycker att det är fantastiskt kul att få träffa kampsportare, engagerade ledare och idrottare! Och otroligt roligt att få dela med mig av kunskap i sådant jag brinner för.

Tränarutbildning på Bosön i oktober 2021.

Ett antal ytterligare utbildningstillfällen är planerade under de närmaste månaderna. Förutom på Bosön så anordnas det även kurser i Bollebygd i Västergötland samt i skånska Svedala. Och tack vare Återstartsstödet så har SB&K dessutom haft möjlighet att göra utbildningarna avgiftsfria så länge de öronmärkta medlen räcker.

− Nu hoppas vi att utbildningarna rullar på som vanligt och att de som väntat ska få ta igen det. Förhoppningsvis så blir det starten till nyinspirerade ledare inom kampsporten som på bästa sätt kan sprida idrottens budskap vidare till nya och gamla utövare. Och en utbildning är inte bara ny individuell kunskap och inspiration utan även ett sätt att få kampsporten att utvecklas, säger Gabriella Ringblom.

Mer information:
Aktuella kurstillfällen och hur man anmäler sig finns på vår utbildningssida under FörbundUtbildning.

Text: Mats Lilja
Foto: Privat

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

56
48
57