Återstartsstödet: Höstens tränarutbildningar avgiftsfria

UTBILDNING | Som en del i det extra stödet för att mildra negativa ekonomiska konsekvenser av covid-19 så satsar SB&K på tränarutbildningarna.

13 september 2021  |  Mats Lilja

Svenska Budo & Kampsportsförbundet har tilldelats 7 miljoner kronor i Återstartsstöd. Av dem har drygt 2 miljoner kronor redan fördelats bland SB&K:s underförbund.

4,4 miljoner kronor kommer att fördelas till förbundets medlemsföreningar via projektstöd. Ansökan till Återstartsstöd IF är nu öppen.

De återstående 544 000 kronorna av stödet är öronmärkta för utbildningsverksamheten inom förbundet. Dessa medel kommer att användas till att subventionera höstens tränarutbildningar, och så länge pengarna räcker därefter.

Planerade kurser i steg 1, steg 2 och steg 3 finns sedan tidigare publicerade under FörbundUtbildningar. Där finns också länkar för anmälan.

Höstens första utbildningstillfälle är på Bosön den 9–10 oktober. Där är anmälningstiden förlängd och det finns i nuläget ett fåtal platser kvar.

Kursavgiften (på upp till 4 400 kronor) kommer att betalas av Svenska Budo & Kampsportsförbundet om utbildningen genomförs. Ordinarie avbokningsregler gäller.

Utbildningarna arrangeras i enlighet med gällande Riktlinjer för utbildning (senaste versionen finns publicerad här).

Notera att dessa medel enbart täcker kursavgifterna. Möjlighet finns dock att söka stöd för exempelvis tränares reskostnader via Återstartsstöd IF.

Text: Mats Lilja
Foto: Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52