Jujutsu-SM avgörs i Värnamo

JUJUTSU. En fortsatt intensiv tävlingshöst för idrotten efter JEM och VM.
(Arkivfoto: Ellinor Eklund)

19 november 2021  |  Mats Lilja

SM-tävlingarna duggar tätt nu bland Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter. Även jujutsun har på lördag den 20 november sitt svenska mästerskap, detta i tävlingsgrenen Fighting (även kallat kamptävling).

Skådeplatsen är Expo i småländska Värnamo. Och Svenska Jujutsufederationen är själva arrangörer av tävlingarna.

– För att få till ett SM valde vi att ta tag i det själva. Den nya styrelsen i federationen ser det här som en gemensam träffpunkt för jujutsun, som en släktträff för idrotten. Vi har kollat på hur danskarna gör det och de har verkligen lyckats i sina arrangemang, säger styrelseledamoten Mikael Bengtsson till budokampsport.se.

Bengtsson är tävlingsansvarig i styrelsen och dessutom samordnare för SM-arrangemanget, där man har tagit hjälp av föreningarna Westfight IF och Wernamo Ju-jutsu Klubb.

För jujutsuns del har annars tävlingshösten blivit rejält omkastad med nya datum för bland annat junior-EM och VM. Att SM avgörs bara veckor efter VM var inte tanken från början.

– Tyvärr så är stora delar av toppeliten skadade eller slitna efter VM, vi har ett 10-tal spelare borta. Bland annat så saknas silvermedaljören i JVM, Lovisa Schmidt. Men jag förväntar mig en bra standard på matcherna överlag. Vi har haft bra träningsläger och småevent under sommaren och hösten som har höjt statusen på att tävla, säger Mikael Bengtsson.

SM-tävlingarna är de första sedan 2019 på grund av coronapandemin. Preliminärt så avgörs 14 tävlingsklasser – tre på U18-nivå, fem på U21-nivå och sex seniorklasser. Dessutom så arrangeras även en förtävling med ungdomar under 16 års ålder.

Mer information om tävlingarna finns på denna sida. Där kommer tävlingarna också att sändas under lördagen med start 10:00.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0