Allstyle-SM hålls i helgen

ALLSTYLE. Allstyle har gått från en tävlingsform till egen idrott. Och i helgen hålls det andra SM:et i idrottens historia, i Fryshuset under kampsportssatsningen TAWK.
– Det blir kvalitet, inte så mycket kvantitet, i år, säger arrangör Thabo Motsieloa till budokampsport.se.
(Foto: Annie Bondefelt, arkiv)

3 december 2021  |  Jonathan Broberg

SM i allstyle blir ett inslag under TAWK, kampsportssatsningen med taekwondo, submission wrestling, allstyle och wushu, som hålls i Fryshuset på lördag.

Allstyle planeras att starta 14.00 och i startfältet finns bland andra veteranen Ola Ahlvarsson och framtidsnamnet William Thorén.
– Tyvärr har vi fått en hel del återbud, så SM i år blir kvalitet, inte så mycket kvantitet. Det blir inte heller några dammatcher, men det kommer att bli kul ändå. Vi har lagt SM under TAWK, så vi hoppas att det kommer en hel del publik och tittar.

Thabo Motsieloa har tidigare för budokampsport.se berättat om hur idrotten Allstyle vuxit fram under åren, nu när man står inför ett andra SM någonsin ser han ljust på framtiden.
– Även om SM blir litet ser vi en bra utveckling för allstyle, tycker jag. Vi var två anslutna föreningar när vi startade idrotten för ungefär två år sedan, nu är vi runt 50.

Här är de startande i SM i allstyle på lördag.

Herrar, -68 kg
Rasmus Medin, Västerås Fight club
Ola Ahlvarsson, Södermalms Shaolin Förening

Herrar, -72 kg
William Nurmela, Telge kick & thai
Jahongir Mirzoev, Södermalms Shaolin Förening

Herrar, -82 kg
Amilcar Duarte, Telge kick & thai
William Thorén, Södermalms Shaolin Förening
Alan Horak, Team Macc

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52