VM-final väntar för fyra svenska fighters

MMA. Chans till fyra blågula VM-guld på lördag i Abu Dhabi.
(Foto: Svenska MMA-förbundet)

27 januari 2022  |  Mats Lilja

Det svenska segertåget i MMA-VM i Abu Dhabi rullar vidare. Efter dagens semifinaler har hela fyra svenskar kvalificerat sig för VM-finalerna på lördag!

– Det är ju grymt. Jättebra resultat! Vi hade ju inför VM varit nöjda med 3–5 medaljer och nu får vi ju fem medaljer. Men att vi skulle vara med i fyra finaler är svårt att våga hoppas på i ett VM, säger förbundskaptenen Anders “Taxi” Ohlsson från sin hemmakarantän i Sverige.

Yrsa Sandin var seedad ända fram till semifinal i damernas lättviktsklass, men fick där en tuff resa mot ryskan Olga Lagodnaya. Därmed blev det bara en match i VM för Sandin, som reser hem med en bronsmedalj.

Oskar Jaskaris semifinalmotståndare, israelen Yevgeni Shinkarevsky, kom aldrig till start. Därmed var finalplatsen bokad för svenskens del.

För övriga tre svenskar i semifinal blev det tuffa bataljer som gick tiden ut. Men alla tre lyckades vinna sina matcher på poäng! Josefine Modig besegrade kazakiskan Altynay Mergenbay på delat domslut, Nikolija “Nina” Milosevic vann mot ryskan Tatiana Postarnakova på enhälligt domslut och fjärde svensk till VM-final blev Robin Enontekiö efter vinst på delat domslut mot Ukrainas Dmytro Babynskyi.

Nu väntar vilodag imorgon och sen VM-finaler på lördag för våra fyra svenska fighters.

Både Josefine Modig och Nina Milosevic ställs då mot bahrainska motståndare, med bakgrunden i Brasilien. 

– Generellt sett är de aggressiva stående och allround på golvet. De har bra koll på jiu jitsun! Det gäller att hamna på topp om man åker ner, säger Anders Ohlsson om det blivande finalmotståndet.

Och för Oskar Jaskari och Robin Enontekiö väntar ryskt motstånd i finalerna.

– De brukar vara brottarstarka och vill trycka upp sina motståndare mot buren, och då kan det vara svårt att ta sig loss. Men Oskar har väldigt bra nedtagningsförsvar och Robin är otroligt stark. I Robins viktklass så räcker det dessutom med en bra smäll så sover folk, vilket han visade i sin första match.

Med fyra svenska guldchanser är optimismen i det sammansvetsade MMA-landslaget på topp, berättar förbundskaptenen Anders Ohlsson.

– Vi har lyckats få ihop sammanhållningen väldigt bra. Det har varit en bra stämning hela vägen och atleterna har sporrat varandra mycket. När man får några tidiga vinster så smittar det av sig på de andra i laget. Det ger en positiv våg genom hela truppen. Allt som är jobbigt blir lite enklare och man blir ännu mer peppad själv. Nu går vi för de ädlaste valörerna!

Så här ser svenskarnas fyra VM-finaler på lördag ut:

Josefine Modig vs Aieza Ramos Bertolso
Stråvikt (damer)
Nikolija Milosevic vs Raiane Vinuto Guimaraes
Bantamvikt (damer)
Oskar Jaskari vs Rysslands flagga Shakhban Gapizov
Bantamvikt (herrar)
Robin Enontekiö vs Rysslands flagga Dzhamal Medzhidov
Lätt tungvikt (herrar)

 

VM pågår 24–29 januari. Matcherna kan följas via SMMAF:s hemsida.

Tidigare artiklar
» Ett försenat MMA-VM är nu igång
» 7 svenskar i VM-kvartsfinal
» Fem svenska medaljer säkrade i MMA-VM

Text: Mats Lilja

På bilden ses de fyra VM-finalisterna Robin Enontekiö, Nikolija “Nina” Milosevic, Oskar Jaskari och Josefine Modig samt de två landslagsledarna Tom Qvarfordt och Besam Yousef.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52