Jack Hermansson förlorade via delat domslut

MMA. “The Joker” fick ge sig efter fem tuffa ronder mot Sean Strickland.
(Arkivfoto: Simon Hastegård/Bildbyrån)

6 februari 2022  |  Mats Lilja

Den svensknorske fightern gick sin 14:e match i UFC sedan debuten hösten 2016. Det var också hans första match i organisationen sedan 22 maj 2021, då förra årets enda match slutade med seger mot Edmen Shahbazyan.

− Jag gillar definitivt att fightas lite oftare men ju högre du klättrar i den här sporten, desto färre tillgängliga motståndare kommer det att finnas. Speciellt om du redan har mött några av dem, konstaterade han för ufc.com inför matchen.

Nu ställdes han mot amerikanen Sean Strickland i UFC Apex i Las Vegas, Nevada. Mötet var huvudmatch i galan UFC Vegas 47, som även marknadsfördes som UFC Fight Night: Hermansson vs. Strickland.

Matchen avgjordes i mellanviktsklassen, där Hermansson inför matchen var rankad 6:a och strax före Strickland på 7:e plats. Men det var amerikanen som fick matchen dit han ville. Som utpräglad striker drog han nytta av att matchen blev en stående tillställning. Hermansson fick aldrig ner sin motståndare och kunde inte utnyttja sin brottning.

Matchen gick tiden ut, fem ronder, och avgjordes genom delat domslut. En av domarna hade Hermansson som vinnare (48−47) men övriga två hade Strickland som tydlig favorit (46−49, 46−49). Därmed var den svensknorska förlusten ett faktum.

– Det var inte den match jag hade räknat med. Jag hittade inte timingen i mina nertagningar och efter flera missade försök så blev jag spänd. Jag är inte nöjd med min insats, sammanfattade Jack Hermansson i TV-intervjun direkt efter matchen.

För Sean Strickland förlängdes segersviten. Amerikanen var borta från sporten i två år efter en svår motorcykelolycka men sedan comebacken i oktober 2020 har han nu fem raka segrar (och sex raka totalt). Han fortsätter därmed att avancera i rankingen.

Efter nattens förlust har Jack ”The Joker” Hermansson nu ett professionellt record på 22–7, varav 9–5 i UFC.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52