Dubbla BJJ-silver för landslagets Scarlett Anstiss Liljefors

BJJ. Det har gått bra för landslaget i BJJ under EM i Rom. Bäst gick det för Scarlett Anstiss Liljefors som vann två silvermedaljer. Karl Pegers vann ett brons.
– Det känns helt fantastiskt, säger Anstiss Liljefors till budokampspot.se.
(Foto: Yanal Shahzadeh)

20 februari 2022  |  Jonathan Broberg

BJJ-landslaget har tävlat under EM i Rom i helgen. Och det har blivit tre medaljer på fyra tävlanden.

För Scarlett Anstiss Liljefors som tävlade i ny bältesklass, brun, blev det silver både i medeltungvikten och i den öppna viktklassen.

– Det känns helt fantastiskt faktiskt! Det var första gången jag tävlade i brunt bälte så att ha nått två finaler känns fantastiskt. Det gör mig superspänd inför vad som komma skall i år och jag kan inte vänta med att komma tillbaka i dojon för att fixa några saker och se vad jag kan göra i de kommande turneringarna.

Hon håller självfallet sin prestation väldigt högt.

– Detta EM är förmodligen en av mina bästa prestationer hittills när det gäller min nya rang och nivån på tävlingen jag mötte, så det betyder definitivt mycket för mig.

Anstiss Liljefors gjorde en rakt igenom stark EM-turnering, och hon framhåller ett par detaljer som extra vägvinnande under tävlingen.

– Några av de specifika saker jag har jobbat med som jag har tagit med mig från de senaste turneringarna kändes bra idag, så att kunna sätta dem i praktiken och se resultaten är trevligt.  Specifikt tror jag att jag har varit mycket mer säker på att använda mitt top-game i den här turneringen och jag lyckades ta några positioner som jag tidigare inte alltid kunde få. Jag kände också att min energinivå i matcherna var riktigt bra och jag kunde ta fart på mig själv effektivt.

I fredags vann också Karl Pegers ett brons för brunbälten i lättvikten. Däremot blev det inga medaljer för Max Lindblad och Astrid Schölin. Lindblad nådde kvartsfinal för svartbälten i den för honom nya lättvikten.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52