Premiär för Verksamhetsberättelsen 2021 – nu i ny tappning

SB&K. Idag släpps Svenska Budo & Kampsportsförbundets sammanfattning av föregående år. Vår verksamhet publiceras nu i ett mer läsvänligt format.
(Illustration: Graphera)

18 mars 2022  |  Mats Lilja

Svenska Budo & Kampsportsförbundets verksamhetsberättelse sammanställs varje år och är ett tidsdokument över det gångna verksamhetsåret. 

Redaktionen för årets utgåva har bestått av SB&K:s generalsekreterare Mona Lundkvist samt kommunikatörerna Jonathan Broberg och Mats Lilja.

I år innehåller berättelsen som vanligt bland annat utvalda artiklar från budokampsport.se samt SB&K:s årsredovisning. En nyhet i årets utgåva är att inte bara underförbundens utan även distriktens verksamhetsberättelser finns med. 

Dessutom har utseendet på verksamhetsberättelsen radikalt förändrats. För att öka läsbarheten så har förbundet samarbetat med reklambyrån Graphera och dess Art Director Johanna Bjuhr Escalante.

– Tanken är att det ska kännas lite mer ”magasin” och vara mer lättillgängligt. Det man vill är ju att läsarna ska hitta ingångar för att vilja fördjupa sig i det som ser intressant ut. Det är därför jag har valt att jobba med ingresser, nedryckare och bilder. Och även låta bilderna ta plats. Men vi har haft samma grundtanke som tidigare även om det är nedhällt i en annan form, säger hon.

En av artiklarna i verksamhetsberättelsen handlar om föreningen KuHFS.

Med sin kampsportsbakgrund inom bland annat aikido, iaido och kickboxning har Johanna Bjuhr Escalante tidigare kommit i kontakt med SB&K:s verksamhetsberättelser. Men nu är det första gången hon är med och producerar en.

– Det jag tycker är fascinerande att se är vilken otrolig kraft det finns och hur mycket saker som händer i förbundet. Och att det händer på så många olika nivåer, på olika orter i landet och även internationellt. Det är häftigt att få det samlat och även få se hur många duktiga utövare och ledare det finns.

– Sen är det intressant ur ett samhällsperspektiv att se hur omfattande och bra verksamhet som bedrivs inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Det är ovanligt i andra förbund att så många fortsätter att träna genom hela livet, ofta i samma klubb.

Målgruppen för verksamhetsberättelsen är alla som är intresserade av kampsport och föreningsidrott, och framför allt av SB&K:s 30 olika idrotter.

– Jag hoppas att medlemmar ska kunna läsa och bli inspirerade av hur andra föreningar och idrotter gör saker. Det är ett fantastiskt material på det sättet – det är välskrivet och stundtals väldigt spännande. Jag hoppas att man ska sitta och scrolla igenom och kanske fastna på de delar som känns extra intressanta. Det går ju också att gå tillbaka och fördjupa sig vid ett senare tillfälle, säger Johanna Bjuhr Escalante.

Verksamhetsberättelsen 2021 är också första gången där förbundets nya logotyp används, och där delar av den grafiska profilen framträder. Något som Johanna Bjuhr Escalante ju också ligger bakom.

– Här finns det några exempel på hur man kan använda den nya logotypen på olika sätt. Men man kan också se de nya typsnitten samt några av färgerna och mönstren. Det finns mycket spännande man kan göra framöver, säger hon.

Årets utgåva består av 274 sidor och innehåller bland annat förord av förbundsordföranden Fredrik Gundmark, 62 artiklar från hemsidan samt sammanfattningar av såväl SB&K:s som underförbundens och distriktens verksamhet under 2021.


» Ladda ner Verksamhetsberättelsen 2021

 

Samtliga utgåvor sedan 1979/80 finns publicerade under FörbundVerksamhetsberättelser.

Text: Mats Lilja

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52