Inför Förbundsstämman 2022: Maria Wiese är nominerad till ny styrelseledamot

SB&K. Maria Wiese hittade kampsporten för 17 år sen, hon fastnade för taidon och har idag 3 dan. Med flera styrelseuppdrag i bagaget är hon nu nominerad till att bli ny ledamot i SB&K.
(Foto: Malin Willbro/CEVT)

25 mars 2022  |  Annie Bondefelt

Det var genom Marias barn som hon kom i kontakt med kampsporten, något som ledde till ett stort engagemang både idrottsligt och inom förenings- och förbundsvärlden.

– Min kampsportsbakgrund är ganska “enkelspårig”, jag har bara praktiserat taido. Något som jag ramlade in på då bägge barnen hade börjat, jag tyckte att det var kul och nu är jag inne på mitt 17:e år, berättar Maria.

Det blev också barn- och ungdomsverksamhet som Maria valde att engagera sig inom, både i Göteborgs Taidoklubb och i Svenska Taidoförbundet.

– Jag har varit aktiv i Göteborgs Taidoklubb sen jag började i princip. Nu har jag det övergripande ansvaret för vår barnverksamhet och har haft det under tio år. Min roll i Svenska Taidoförbundets Barnkommittén är både att försöka bidra med idéer och engagemang men också att se till att de blir verklighet. Lite ironiskt så har barnverksamheten varit på topp under pandemin, men saktat ner lite nu när allt har dragit i gång, berättar Maria.

Fokuset på barnverksamhet är också en av de frågorna hon gärna tar vidare om hon blir invald i SB&K:s styrelse.

– Jag vill gärna att SB&K får ett mer direkt mål med sin barnverksamhet, arbeta med hur vi kan förvalta våra barn och guida de in i vuxenidrotten när det är dags. Jag har ofta många kreativa idéer, men orkar inte alltid genomföra dessa på egen hand. Jag vill jobba för att vi ska hitta bättre synergier, säger Maria.

– Jag vill också att SB&K ska bli ett starkt förbund med en framtid där många talanger får frodas. Vi skulle kunna nyttja respektive underförbud för att hjälpa varandra med att växa och utvecklas. Jag skulle också vilja driva frågan om kommunala träningslokaler anpassade för kampsport, säger Maria.

Utöver arbetet med barn och ungdomar har hon även en stor vana av att sitta vid styrelsebordet. Något som kan vara en fördel om hon skulle bli invald på lördag.

– Jag har arbetat i flera olika styrelser, jag var ordförande för Göteborg Taidoklubb i tio år och har varit ordförande och styrelseledamot för lokala fackstyrelsen på min arbetsplats i sju år. Utöver styrelsearbete och barnverksamhet inom taidon tror jag också min erfarenhet som fotbollstränare för tjejer, när jag var yngre, kan bidra med perspektiv, säger Maria.

Ta del av årsmöteshandlingar och övrig information här.

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52