SM i wushu avgörs på lördag

WUSHU. På lördag arrangeras SM i wushu för första gången sen pandemin bröt ut. Tävlingarna hålls i Eriksdalshallen i Stockholm och arrangörerna räknar med förväntansfulla deltagare.
(Foto: Daniel Beronius)

2 juni 2022  |  Annie Bondefelt

I helgen är det dags för SM i wushu som avgörs i Eriksdalshallen i Stockholm, grenarna det kommer att tävlas i är taolu, sanda och push hands. 

Ordföranden för Svenska Kung fu & Wushuförbundet, Peder Finnsiö, ser fram emot eventet som blir det första SM på två år.

– Egentligen skulle SM arrangerats i början på mars men på grund av corona valde vi att skjuta upp det till juni. Men nu är det dags och det ska bli jättekul. Det kommer vara ett fullspäckat schema med tävlingar, det är 45 deltagare anmälda och det kommer inkludera 73 uppträdanden. Det kommer vara högkvalitativa matcher i sanda, många av matcherna kommer gå i A-klass. Sen har vi också en stor barngrupp som tävlar i taolu vilket är extra roligt då det är de som är framtiden, säger Finnsiö till budokampsport.se

– Vi har ett par tävlande som man kan hålla ett extra öga på under dagen, det är världsmästaren Saddam Al-Rahomi från Jemen som numera är bosatt och driver en förening i Örebro och Jesse Enkamp som för många kampsportsintresserade känns igen från Youtube-kanalen “Karate Nerd“. Bägge tävlar i taolu, berättar Finnsio.

Biljetter köps i dörren. Eventet kommer även att streamas, mer info kommer inom kort på Svenska Kung fu & Wushuförbundets facebooksida.

SM i wushu

NÄR 4 juni 2022
VAR Eriksdalshallen, Stockholm
TID Tävlingsstart 10:00

 

Text: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52