Moa Carlsson vann guld i U23

THAIBOXNING. Talangen Moa Carlsson vände och vann finalen i thaiboxnings-VM i U23-klassen -54 kg.
– Det här betyder allt för mig, säger hon till budokampsport.se.
(Foto: Rene Bon Costa)

3 juni 2022  |  Jonathan Broberg

Under fredagen var det finalpass för U23-klasserna i thaiboxnings-VM i Abu Dhabi.

För svensk del innebar det en match, Moa Carlsson i -54-kilosklassen. Och vilken final det utvecklades till.

Thailändskan Kantiya Panoram stod för motståndet och inledde också finalen vassast. Särskilt var det Panorams sparkar från distans som vållade Carlsson vissa bekymmer. Den första ronden gick till Panoram.

I den andra var Carlsson effektiv. Hon gick mycket mer framåt och lyckades komma förbi den thailändska defensiven, och visade prov på stark och fin boxning.

Inför den sista ronden var finalen utjämnad och det blev ett drama i den tredje akten. Carlsson lyckades pressa i sin offensiv och verkade outtröttlig. Hon malde tillslut ned Panoram och vann på poäng med domarsiffrorna 29-28.

– Jag visste att det skulle bli en tuff match. Hon är jättebra på att sparka så jag behövde hantera det. Och i andra och tredje ronden tyckte jag att jag lyckades bra med att pressa. Min tanke var att hela tiden försöka gå framåt.

Det innebar Carlssons första internationella mästerskapsguld i karriären. Tidigare har hon ett brons på cv:et från EM i våras.

– Det här betyder allt för mig. Jag har jobbat mycket och hårt och det är otroligt skönt att vinna på det här sättet. Det visar att jag hör hemma på den här nivån, skrattar Carlsson.

Fyra finaler i morgon

I morgon, lördag, är det fyra nya guldchanser för svensk del genom Patricia Axling, Ewin Ates, Emma Stonegård Abrahamsson och Angela Mamic.  

 

-57 kg Sveriges flagga Patricia Axling   mot  Elaine Lopes 
-60 kg Sveriges flagga Ewin Ates  mot   Kubra Kocakus 
-67 kg Sveriges flagga Emma Stonegård Abrahamsson mot   Ekram Abouelkomosan 
-71 kg Sveriges flagga Angela Mamic mot Finlands flagga Anna Rantanen 

 

VM streamas av Förenade Arabemiratens Thaiboxningsförbund på youtube. Finalpasset drar igång runt 12.00 svensk tid imorgon.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16