Kampsportsdagar på Sergels torg

KAMPSPORTSDAGARNA. Stockholms Budo & Kampsportsförbund arrangerar Kampsportsdagarna på Sergels Torg under Stockholms kulturfestival mellan 17-21 augusti.

12 augusti 2022  |  Jonathan Broberg

På Sergels torg under Stockholms Kulturfestival kommer det arrangeras kampsport mellan 17-21 augusti.

Från onsdag till söndag kommer olika kampsporter att synas i form av uppvisningar, prova-på-tillfällen och paneldiskussion.

– Det är ett slags påverkansarbete inför valet. Vi vill visa upp kampsporter för en bredare publik än vanligt och vi vill också påtala att lokalfrågan är ytterst viktig även för vår idrott, säger Peder Finnsiö ordförande för Stockholms Budo & Kampsportsförbund, som arrangerar kampsporten under festivalen.

Det är inte enbart idrotter från SB&K som kommer att synas, budo och kampsporter från andra förbund deltar också. 

– Vi tycker det är viktigt att vi är enade inom budo och kampsporter, att vi blir en stark röst. Framförallt i lokal- och arenafrågor där vi har liknande behov och utmaningar.

Peder, vad kan vi se fram emot nästa vecka?

– Det är väl enda tillfället att se många olika kampidrotter och stilar helt gratis på ett och samma ställe, och i en sån här miljö. Vi får en bra chans att visa upp oss och letar man efter en kampsport att hålla på med, då finns ju stora möjligheter att bli inspirerad.

Lördag 20 augusti 14.00 kommer det hållas en paneldiskussion där lokalfrågan för kampsporter kommer att stå i fokus. Bland andra kommer RF:s ordförande Björn Eriksson, Stockholm stads idrottsborgarråd Karin Ernlund och MMA-profilen Simon Sköld att delta i samtalet.

– Det vill man heller inte missa. Det kommer att bli ett intressant samtal.

Schema för nästa vecka

Här finns hela schemat med kampsporter för nästa vecka.

Stream

Kampsportsdagarna på Sergels Torg kommer att streamas på Stockholms Budo & Kampsportsförbunds youtube-kanal.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Stockholms Budo & Kampsportsförbund

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

5
13
16