Josef Ewermans första EM slutade med brons

JODO. Josef Ewerman gjorde sitt första internationella mästerskap i jodo denna helg. En insats som till slut utmynnade i ett brons i lagtävlingen.

18 september 2022  |  Annie Carriage

Ewerman tog sig inte vidare från poolen under gårdagens individuella tävling men under dagens lagtävling fick han revansch. Tillsammans med sina lagkamrater, Anna-Lena Waldestål, Jessica Stringer Bodin och Jesper Waldestål, tog han EM-brons till Sverige.

Sverige tog sig vidare från poolen och mötte i kvartsfinalen Slovakien. Där blev det vinst innan Tyskland i semifinalen blev lite för svåra. Svenskarna fick därmed nöja sig med en bronsmedalj, den tredje för helgen.

Hur har ditt första EM varit?

– Det var superkul men läskigt som attan de första tre matcherna. Men sen tyckte jag det kändes mer som vanlig träning, men på ett större allvar. Det har varit otroligt lärorikt eftersom man aldrig är under den här typen av press när man tränar, den bidrar verkligen till att man utvecklas. Så jag är väldigt nöjd med mästerskapet, säger Ewerman till budokampsport.se

Hur är de att kliva upp i en match?

– Man går ut och sen bara glömmer man allt runt omkring sig och bara kör. Det är en cool känsla som är svår att beskriva.

Är du nöjd med din prestation?

– Jag fick inga flaggor under min första tävlingsdag igår, att då vara med och vinna idag och ta en avgörande poäng känns ändå rätt skönt. Det kändes som jag lärde mig något från igår och jag fick ta revansch tillsammans med laget, avslutar Ewerman.

 

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0